Demirören, Süper Kupa maçı öncesi konuştu

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa'nın, 10. yılında ülke futbolunun geleneksel heyecanları arasına girdiğini bildirdi.

Demirören, maç günü kitabında yer alan açıklamasında, 13 Ağustos Cumartesi günü oynanacak ve yeni sezonun açılışını müjdeleyen karşılaşmaya Konya'nın ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"2015-2016 sezonunun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray yeni sezonun ilk büyük eşleşmesinde Turkcell Süper Kupa için mücadele edecek. Birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde gösterdiğimiz ve bir olduğumuz bu günlerde, futbolumuzun iki köklü ve güzide kulübü arasında gerçekleşecek bu mücadelenin tüm geliri, futbol ailemizin demokrasiye sahip çıkmasının bir simgesi olarak 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ailelerine bağışlanacak. Bu özverili ve onurlu davranış nedeniyle kulüplerimize teşekkürü bir borç biliyoruz."

Sportif rekabetin centilmenlik sınırları içerisinde değerli olduğuna dikkati çeken Demirören, "Her iki takımımıza sahada başarılar diliyorum. Süper Kupa'ya ismini veren değerli kuruluşlarımızdan Turkcell'e ve yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya Grubu'na futbolumuza yaptıkları kıymetli katkılar nedeniyle özellikle teşekkür ederim. Turkcell Süper Kupa'nın 2016-2017 futbol sezonuna iyi bir başlangıç olmasını arzu ediyor, tüm sporseverlere keyifli seyirler diliyorum." ifadelerini kullandı.