Demba Ba mucizesi! İşte sırrı...

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ta Demba Ba sevinci yaşanıyor...

7 Aralık’ta oynanan Trabzon maçında sağ ayak 2. parmağı kırılan Senegalli sadece 12 günde iyileşti. 3-0 kazanılan mücadele sonrası çekilen MR’da Ba’nın parmağında ‘bitişik kırığa’ rastlandı ve tedavisi başladı.

‘ŞİFA’ NİYETİNE ÇAY!
Normalde bu tip bir kırığın iyileşme süresi 21 gün fakat Beşiktaş sağlık heyeti önce Ba’nın ayağındaki ödemin dağılması ve şişliğin inmesi için bir ‘alternatif tıp’ yöntemini uyguladı. Oyuncunun ayağı, içinde bitki çaylarının olduğu bir suda her gün 1 saat bekletildi. Ayrıca yine ödemin dağılması için ilaçlar da kullanıldı.

IŞINLAR TEDAVİ ETTİ
Bu sayede ödem hızla dağılıp şişlik inerken bunun yanında teknolojinin nimetlerinden de faydalanıldı. Ba’nın ayağına bağlanan özel bir cihaz, kırık olan bölgeye ışınlar yolladı. Bu ışınlar problemli bölgedeki parçalanmış, kırılmış hücreleri temizleyip yeni, sağlıklı hücrelerin normalden çok daha hızlı bir şekilde oluşmasını sağladı.

KRAMPON GİYECEK
Önceki gün Demba Ba’nın ayağının tomografisi çekildi ve çıkan sonuç doktorları şoke etti çünkü kırık yok olmuştu. Kendisini çok iyi hisseden Ba, dün spor ayakkabıyla düz koşu yaptı ve sorun yaşamadı. Bugün ise krampon giyip yine durumuna bakacak. Ağrı hissetmezse Akhisar maçında forma giyme ihtimali doğacak.

KAYNAK: Vatan