Darüşşafaka tutulmuyor

Darüşşafaka tutulmuyor
Türkiye Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Torku Konyaspor'u 88-69 yendi.

Müsabakaya iki takımda top kayıplarıyla başladı. Mayo ve Guinn'in sayılarıyla ilk 2,5 dakikada 4 sayı bulan Torku Konyaspor'a, Darüşşafaka Doğuş Greer ve Ermal ile karşılık verdi. Konuk ekibin pota altından Ermal ve Lucas ile bulduğu sayılara, ev sahibi ekip ise dış atışlardan Mayo ve Rasic ile etkili oldu. Maçın ilk 5 dakikası 10-10 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra konuk ekip Brown, Mehmet, Seibutis ile farkı açmaya çalışırken, ev sahibi ekip Mayo, Boone, Williams ve Guinn ile buna izin vermedi. İlk periyot, 24-20 Darüşşafaka Doğuş'un üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyoda Darüşşafaka Doğuş iyi başladı. Erbil ve Ersin'in sayısıyla farkı artırmak isteyen konuk ekibe, Torku Konyaspor, Williams ile izin vermedi. Hücum ve defans ribaundunda rakibine oranla etkisiz kalan Torku Konyaspor, ikinci periyodun ilk 4 dakikasını 4 sayı (29-24) geride tamamlandı. Rasic ve Pastal'ın basketleriyle rakibinin direncini kırmaya çalışan Torku Konyaspor, defansta da katı savunma uygulamaya başladı. Konuk ekip, ev sahibi takıma Ersin ve Brown ile karşılık verdi. Darüşşafaka Doğuş soyunma odasına 39-36 önde gitti.

Karşılaşmaya dış atışlardan bulduğu basketlerle başlayan Darüşşafaka Doğuş, üçüncü periyodun ilk 2,5 dakikasını 6 sayı (46-40) önde geçti. Rakibine Rasic ve Guinn ile karşılık veren Torku Konyaspor ise defansta sert savunma yaptı. Rasic'in üçlüğüyle taraftarını ateşleyen Torku Konyaspor'a, konuk ekip Gordon ile karşılık verdi. Boyalı alanda rakibini zorlayan Darüşşafaka Doğuş, ribaunlardaki etkinliğini de sürdürdü. Darüşşafaka Doğuş üçüncü periyodun son 4 dakikasına 55-47 önde girdi. Sebuitis, Brown ve Gordon ile aradaki farkı koramaya çalışan konuk ekip, Mayo ve Williams ile karşılık verdi. Karşılıklı basketlerle geçen üçüncü periyodu konuk ekip 69-59 önde geçti.

Final periyoduna Ermal'in arka arkaya bulduğu sayılarla başlayan konuk ekip, Boone ve Rasic'in sayılarına engel olamadı. Maçın bitimine 7 dakika kala hakemin hatalı karar verdiğini düşünen Torku Konyaspor taraftarı hakeme tepki gösterdi. Ev sahibi ekibin teknik direktörü Aziz Bekir de hakeme tepki göstermesi nedeniyle ikinci teknik faulünü aldı. Maçın hakemi Aziz Bekir'i tribüne gönderdi. Buarada taraftara sakin olması konusunda anons yapıldı. Bu dakikadan sonra toparlanmaya çalışan Torku Konyaspor Mayo ile sayılar buldu. Ersin ve Mehmet'in sayılarıyla farkı açan Darüşşafaka Doğuş maçı 88-69 kazandı.

Torku Konyaspor: 69 - Darüşşafaka Doğuş: 88
Salon: Selçuklu Belediyesi
Hakemler: Zafer Yılmaz, Serdar Ünal, Mehmet Karabilen

Torku Konyaspor: Mayo 23, Pastal 6, Rasic 14, Guinn 8, Williams 11, Mesut Ademoğlu 2, Ogün Sevinç 1, Boone 4

Darüşşafaka Doğuş: Greer 3, Gordon 17, Ermal Kurtoğlu 8, Shurna 7, Brown 10, Mehmet Yağmur 11, Sebuitis 9, Vidmar 6, Ersin Dağlı 17

1. periyot: 20-24

Devre: 36-39

3. periyot: 59-69

Beş faulle oyundan çıkanlar: 33.01 Guinn, 39.13 Cihan Amasyalı (Torku Konyaspor)