Curry'i durdurmak imkansız hale geldi

Curry'i durdurmak imkansız hale geldi
Golden State Warriors forması giyen Stephen Curry, bu sezon sergilediği başarılı performansla kulüp tarihinin en iyi başlangıç rekorunun kırılmasında büyük rol oynadı.

Geçen yıl normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen 27 yaşındaki oyun kurucu, bu sezon Warriors formasıyla çıktığı 10 karşılaşmada 34,4 dakika ortalamayla 33,3 sayı, 5,3 ribaunt, 5,6 asist istatistiği tutturdu.

Başarılı şütor bu sezon New Orleans Pelicans'a iki maçta 40 ve 53 sayı attı, son olarak Minnesota Timberwolves'a karşı da 46 sayıyla mücadele etti. Stephen Curry, 2013 yılında oynanan New York Knicks mücadelesinde 54 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı.

İstatistikleri şimdiden önceki yılı geçti

Curry, bu sezon sergilediği performansla, geçen yılki birçok istatistiğinin üstüne çıkmayı başardı.

Yıldız oyuncu, geçen yıl normal sezonda görev yaptığı 80 maçta 23,8 sayı, 4,3 ribaunt, 2 top çalmalık istatistiklerini şimdiden geride bıraktı.

Bu sezon üç sayı çizgisinin gerisinden 47,3, serbest atışlarda 92,6, saha içi isabette 53,2'lik yüzdelerle oynayan Curry, bu alanlarda da ortalamalarını yükseltti. Curry buna karşın sadece geçen sezonki 7,7 asistlik ortalamasını geçemedi

NBA'de birçok istatistikte zirvede
Stephen Curry, bu sezon Warriors'ın rekor performansı sırasında sayı, saha içi ve üç sayı isabet istatistiklerinde ligin zirvesinde yer aldı.

İki ve üç sayılık atış denemelerinde de ilk sırada bulunan skorer oyuncu, serbest atış isabetinde lig 4'üncüsü, top çalmada ise lig 2'ncisi oldu.