Curry Messi hayranı çıktı

Curry Messi hayranı çıktı
NBA'de 16'da 16 yaparak en iyi sezon başlangıcı rekorunu kıran Golden State Warriors'ın yıldız oyuncusu Stephen Curry, takım kimyasının başarıyı getirdiğini söyledi.

Basın mensuplarının katıldığı telekonferansta açıklamalarda bulunan Curry, takımın her geçen gün performansını artırdığını belirterek, "Yakaladığımız takım kimyasıyla başarıya ulaştık. Antrenörlerden oyunculara herkes bu başarının bir parçası. Performansımızı bir üst seviyeye taşımak istiyoruz. Hepimiz yeni başarılara odaklanmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Son şampiyon olarak bir baskı hissettiklerini ifade eden 27 yaşındaki şutör, "Tüm takımlar bizi yenerek şampiyonu devirmek istiyor. Her maçı final olarak düşünüyoruz. Antrenörümüz Steve Kerr'ün geçen sezon yerleştirdiği sistemle hücum ve savunmada kendimize güvenerek oynuyoruz. Her gece bizim için yeni bir meydan okuma. Sahada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 16-0'lık sezon başlangıcı da iyi şeyler yaptığımızın göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.

Lakers'ın 33 maçlık serisi

Warriors'ın üst üste 20 maçlık galibiyet serisine de değinen ABD'li basketbolcu Curry, Los Angeles Lakers'ın 1971-1972 sezonunda elde ettiği 33 maçlık seriye ulaşamasalar dahi hayal kırıklığına uğramayacağını kaydetti.

Lakers'ın serisinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan yıldız basketbolcu, "Belki de bu seriyi takımdaki herkesten çok düşünüyorum. İki yıldır uzun galibiyet serileri yakalamayı başardık ama şu an tek hedefimiz her maçta en üst düzey performans sergilemeye çalışmak. Ligde, kaliteli oyunculardan oluşan birçok iyi takım var. Eğer 29-30 galibiyete ulaşırsak rekordan daha çok bahsetmeye başlayabiliriz. Rekoru kıramasak da şu ana kadar sergilediğimiz performansla hayal kırıklığına uğramam" şeklinde konuştu.

"Messi hayranıyım"

NBA'de geçen sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Curry, Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi'ye hayran olduğunu dile getirdi.

Messi ile saha içindeki çok yönlülük açısından benzer yanları olduğunu aktaran Curry, "Onun maçlarını izlemeyi seviyorum. Büyük bir hayranıyım. Sahada her an her şeyi yapabilecek büyük bir yeteneğe sahip. Bu tip bir yeteneğe saygı duymak gerekir" diye konuştu.