Curry efsaneler arasında!

Curry efsaneler arasında!
Golden State Warriors forması giyen Stephen Curry, Washington Wizards karşısında 50 sayı barajını 4. kez geçerek normal sezonda 50 sayı veya üstüne en fazla çıkan oyuncular listesinde 12. sıraya yükseldi.

Basketbolseverler, 1995-96 sezonunda 72 maç kazanan Chicago Bulls'a ait normal sezonda en fazla galibiyet alan NBA takımı rekorunu kırmaya çalışan Golden State Warriors'ın, Washington Wizards'ı 134-121 yendiği maçta, 27 yaşındaki Curry'nin bu sezon 2'nci, kariyerindeki 4'üncü 50 sayılık performansına tanıklık etti.

Karşılaşmayı 16'da 11 üç sayı isabetiyle tamamlayan ve 36'sı ilk yarıda 51 sayı atan ve takımının 49. maçında 45. kez sahadan galip ayrılmasını sağlayan Curry böylece "50'ler kulübü"ndeki yükselişini sürdürdü.

Warriors'ın şampiyon olduğu geçen yıl normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen oyun kurucu, "normal sezonda 50 sayı veya üstüne en fazla çıkan oyuncular" listesinde 12. sırada bulunan George Mikan, Jerry West, Nate Archibald, Bob McAdoo, Moses Malone, Larry Bird, Karl Malone, Tracy McGrady ve Kevin Durant gibi NBA tarihinin önemli skorerlerini yakaladı.

Topu elinden çok kısa sürede çıkardığı şut stiliyle rakip savunmaları çaresiz bırakan Curry, normal sezon karşılaşmalarında üçer kez 50'li skor üreten David Robinson, Shaquille O'Neal, Jamal Crawford, Gilbert Arenas ve Dwyane Wade'i de geride bıraktı.

Fakat saha içinden yüzde 50, 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 40 ve serbest atışlarda yüzde 90'ın üstünde isabetle oynayan ve maç başına attığı 29,8 sayıyla kariyerinin en yüksek ortalamasını yakalayan Curry'nin, listenin üst basamaklarına ulaşması için önünde çok uzun bir yol bulunuyor.

Aktif oyunculardan Jamal Crawford ve Dwyane Wade'in üçer, Kevin Durant'in 4, LeBron James'in 10 ve sezon sonunda basketbolu bırakacak Kobe Bryant'ın 24 kez başardığı 50'li skor üretimini en fazla gerçekleştiren isim, 105 defa ile Wilt Chamberlain. Rakiplerine göre uzun ve yapılı olması sayesinde 1960'lı yıllara damga vuran Chamberlain'i ise birçoklarına göre "NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu" olan Michael Jordan izliyor. Chicago Bulls formasıyla 6 şampiyonluk kazanan Jordan'ın, normal sezonda 24 defa 50 sayılık performansı var.