Son Aslan İstanbul'da

Video yükleniyor...

Galatasaray'ın yeni tranfseri Cris, İstanbul'a geldi.

Cris, havaalanında basın mensuplarının sorularanı yanıtsız bırakmadı. Brezilyalı oyuncu bazı taraftarlarla ise fotoğraf çektirdi. Bazı taraftarlar ise Cris'e sevgi gösterisinde bulundu.

İLK SÖZLERİ
Cris daha sonra Galatasaray TV'nin canlı yayınına katıldı. Soruları yanıtlayan Brezilyalı defans oyuncusu, "Galatasaray gibi önemli bir camiaya imza atmaktan dolayı çok mutluyum. Teklif geldi, oturduk konuştuk ve anlaşmaya vardık" dedi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini değerlendiren ve daha sonra hedeflerini açıklayan Cris, "Kariyerimde yeni bir dönem başladı. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ve çok kaliteli oyuncuları olan bir takıma geldim. Melo, Elmander gibi oyunculara karşı daha önce oynadım. Şampiyonlar Ligi'nde çok zor bir gruptayız. Manchester United, Braga gibi ekipler var. Amacım, Galatasaray'a yardımcı olmak" ifadelerini kullandı.

Cris sözlerinin sonunda, "Bir an önce Galatasaray'da çalışmalarıma başlayıp Lyon'daki kararlılığımı ve mücadelemi sergileyerek, taraftarların gönlünü kazanmak istiyorum. Sahaya çıkıp mücadele etmeyi arzuluyorum" diye konuştu.

CRIS KİMDİR?
Galatasaray'dan 1 milyon 250 bin euro garanti para,10 bir euro da maç başı ücret alacak Cris'in bu sezon 25 resmi maçta ilk 11'de forma giymesi halinde sözleşmesinin aynı şartlarla 1 yıl daha uzatılacak.

Kupalarla dolu Brezilya kariyerinin ardından son sekiz sezonu Fransa’nın Olympique Lyon takımında tamamlayan Cristiano Marques Gomes, Ligue 1’de dört şampiyonluk yaşadı.

3 Haziran 1977'de doğan Brezilyalı savunmacı ceza sahası içinde gösterdiği kararlı duruş ve çevresini etki altına almasından ötürü Lyon taraftarlarının, “Le Policier (Polis)” olarak adlandırdıkları biri isim oldu.

56’sı Olympique Lyon’da olmak üzere toplamda 60 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında oynadı. Tecrübeli oyuncu, takım arkadaşları ile kurduğu iletişim, otoriter yapısı ve savunmayı sürekli koordine etmesi bakımından ön plan çıktı. Fransa kariyeri boyunca serbest vuruş organizasyonlarında ve sürpriz anlarda ileri çıktığı hava toplarında da etkili olabileceğini gösterdi.

(Ligtv.com.tr)