"Çok zor bir kura çektik"

Video yükleniyor...

Arsenal'in Fransız menajer Arsene Wenger, Beşiktaş ile oynanacak Şampiyonlar Ligi play off turunda karşılaşması öncesi İngiliz kulübünün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.  

Takımının 2-1 kazandığı Crytstal Palace maçında eşitlik sayısına imza atan Fransız savunmacı Laurent Koscielny ve Kierran Gibbs'in sakat olduklarını söyleyen Wenger, bu iki oyuncunun sakatlıklarına rağmen İstanbul'a geleceğini belirtti. Laurent Koscielny'nin fizik olarak tam hazır olması halinde forma giyebileceğine değinen Wenger, Fransız oyuncunun hazır olmaması halinde Beşiktaş ve hafta sonunda oynayacakları Everton karşılaşmasında Mertasacker'in forma giyebileceğini dile getirdi.

Bu sezon kurdukları takımla Şampiyonlar Ligi'nde üst turları hedeflediklerini belirten Arsene Wenger, Beşiktaş'ı eleyerek gruplara kalmayı çok istediklerini ifade etti. Wenger, oyuncularının bu tür maçlara çok alışkın olduğuna vurgu yaparak, bu seviyedeki maçların ne kadar zor ve büyük maçlar olduğunun farkında olduklarını söyledi.

Premier Lig'in ilk haftasında 1-0 geriye düştükleri maçta Crystal Palace'i 2-1 mağlup etmelerine rağmen rakibe çok pozisyon verdiklerini dile getiren tecrübeli çalışıtırıcı, Beşiktaş'a karşı bu pozisyonları vermeleri halinde zor anlar yaşayabileceklerini söyledi. İstanbul'daki mücadelede Crytsal Palace karşılaşmasına oranla savunmada daha iyi bir iş çıkarmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile olduğu gibi bu sezonda Beşiktaş ile son derece zor bir kura çektiklerini belirten Arsene Wenger, oyuncularının Türkiye'deki  atmosfere alışkın olduklarını söyledi. Fransız menajer, ne olursa olsun turu geçmek isteyen taraf olduklarını belirtirken, Şampiyonlar Ligi'nin Arsenal için olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.