"Çok iyi oynadık"

"Çok iyi oynadık"
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Maccabi Electra'yı 82-67 yendikleri maçta çok iyi oynadıklarını söyledi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, serinin ikinci maçında da çok iyi oynadıklarını düşündüğünü belirterek, "Maça çok agresif bir şekilde başladık ve bu yüzden de ilk çeyrekteki sonucu aldık. Her zamanki gibi küçük detaylar üzerine çalıştık, gerekli değişiklikleri yaptık ve bu sayede de çok iyi oynadığımızı düşünüyorum" dedi.

Performanslarından dolayı oyuncularına, verdikleri destekten dolayı da sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür eden Sırp başantrenör, "Seriye 2-0'la başlamak çok güzel, ama Tel Aviv'de çok farklı bir ortam olacak. Çok gururlular. Takımlarına çok sahip çıkıyorlar. Zor bir ortamda oynayacağız" diye konuştu.

Obradovic, serinin üçüncü maçına kadar daha iyi bir şekilde hazırlanmaları gerektiğini vurgulayarak, "İlk iki maçtan daha iyi bir şekilde hazır olmamız gerekiyor. Kural çok basit, bir galibiyete ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Nemanja Bjelica'nın sahadan sekerek çıkmasıyla ilgili bir soruya tecrübeli başantrenör, "Henüz durumu belli değil. Akşam ya da yarın belli olacak" cevabını verdi.

Partizan'la 23 yıl önce bugün İstanbul'da Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandığının hatırlatılması üzerine de Obradovic, "Benim için çok önemli ve anlamlı bir gün. İlk başarım, kazandığım ilk kupamdı. Hiçbir zaman unutmayacağım. Bu akşam da hiçbir şeyi unutmayacağım, çünkü yolumuz devam ediyor. O günden tek farkı da 23 yaş yaşlanmış olduğum ve o dönemdeki fotoğraflarda da saçım siyahtı" ifadelerini kullandı.

- Maccabi Electra cephesi

Maccabi Electra Başantrenörü Guy Goodes, aldığı galibiyetten dolayı Fenerbahçe Ülker'i tebrik ederken, seride henüz biten bir şeyin olmadığını kaydetti. Goodes, şunları söyledi:

"Seri 2-0'a geldi. Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyorum, ama daha henüz bitmedi. Fenerbahçe Ülker, Tel Aviv'e gelip henüz bizim atmosferimizi görmedi. Pazartesi günü çok eğlenceli bir maç olacak. Biz avantajı ilk çeyrekte kaybettik. Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 16 sayı önde tamamladı ve bizim için maç orada bitti. Konuştuğumuz hiçbir şeyi sahada yapamadık. Maçın sonuna doğru oynamamız gerektiği gibi oynamaya başladık, ama ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı öne geçemedik."

Fenerbahçe Ülkerli basketbolu Andrew Goudelock'ın performansıyla ilgili bir soru üzerine Goodes, "Bu maçta maalesef oyun kurucularımız gerektiğini yapmadı. Uzunlar da aynı şekilde doğru yerlerde olmadılar. Savunmada çalıştığımız hiçbir şey yapılmadı ve ilk beş dakikada bundan dolayı 20 sayı yedik. İkinci, üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ne kadar iyi de olsak, ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı her şeyi kaybettik" şeklinde konuştu.

Goodes, karşılaşmayı bir boks maçına da benzeterek, "Oyuncularla maç öncesi konuştum. Hepsi de çok motiveydi, ancak planlarımız gerçekleşmedi. Bir boks maçı gibiydi, ilk yumruğu yedik ve yere yığıldık. Uyandığımızda 16 sayı fark yemiştik ve bir daha da toparlayamadık" ifadelerini kullandı.