"Çok daha iyi olacağız"

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Lüksemburg'un Differdange 03 takımını deplasmanda 2-1 yenerek bir üst tura yükselen Trabzonspor'un teknik direktörü Şota Arveladze, "İkinci maçın daha kolay olacağını söylemiştik, öyle de oldu" dedi.

Bordo-mavili takımın başında ikinci resmi maçından da galibiyetle ayrılan Arveladze, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, turu geçmenin önemli olduğunu belirtti.

Gürcü teknik adam, maçın ilk yarısında golü bulup rahatladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İkinci maçın daha kolay olacağını söylemiştik, öyle de oldu. Sonuçta ilk devrede maçı bitirebilirdik. Takım olarak ilk maça oranla daha iyi oynadık. Performans olarak daha iyisini istiyorum, çok kolay top kaybı oldu. Golü yedik, o yüzden üzüldüm. Sadece gol atmamız değil, gol yemememiz de gerekiyor. Sonuçta hazırlanma dönemindeyiz. Bir 10 günlük hazırlık dönemini bitirdik, ikinci 10 günü geçiriyoruz. Oyuncularımız hala o ağırlığı hissediyor, bazen topu kolay bırakıyoruz. Bu dönemde tur atlayarak, hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor."

Arveladze, karşılaşmada Trabzonspor taraftarlarının Lüksemburg temsilcisinin taraftarlarından daha fazla olduğunun anımsatılması üzerine, "Bu yeni değil, güzel bir şey. Futbolculara buranın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Taraftarlara teşekkür ederim. Maç farklı olmasa da onların payı galibiyette çoktu" ifadelerini kullandı.

İlk maça göre daha fazla pozisyona girdiklerini, topa daha çok sahip olduklarını vurgulayan Arveladze, "Tekrar söylüyorum, kamp programının ağırlığını hissediyoruz. Bacaklar hala ağrıyor. Kamp dönemi uzun oluyor, bir orada, bir burada hazırlanıyoruz. Uçak yolculukları var. Bunlar bizi zorluyor ama sonuçta istemeyen, bu durumu beğenmeyen gidebilir, burası öyledir. UEFA'da oynamak istiyorsan bu program bellidir. 3-4 günde maç yapmak zorundasınız" diye konuştu.

-Salih Dursun'un açıklamaları

Trabzonspor'un ilk golünü kaydeden Salih Dursun ise attığı golü hamile olan eşine hediye ettiğini söyledi.

Salih, zamana ihtiyaç duyduklarını ve bunu da maçta gördüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hocamızın gösterdiği taktikleri uygulamak için biraz daha antrenmana ihtiyacımız var. Ama sonuçta ne olursa olsun hazır olmadığımız halde bu turu geçtik. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Avrupa'da hak ettiğimiz noktaya, ligde de şampiyonluğa giden bir kadro olmaya çalışacağız. İlerleyen turlarda daha iyi bir Trabzonspor ortaya koyacağımızı buradan söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Differdange 03 Teknik direktörü Marc Thome ise maçın ardından açıklama yapmadı.

Bu arada Trabzonspor taraftarları maçın bitiminde teknik direktör Şota Arveladze'ye büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, Gürcü teknik adam ile stat çıkışında otobüse bindiği sırada fotoğraf çektirdiler.