"Çok daha hırslıydık"

"Çok daha hırslıydık"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fransa'nın Nice takımı ile 2-2 berabere kaldıkları hazırlık maçında daha hırslı bir görüntü ortaya koyduklarını söyledi.

Güneş, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ana dek 3 hazırlık karşılaşması oynadıklarını hatırlatarak, "Her üç maçta da bütün oyunculara dengeli şekilde şans vermeye çalıştık. Fizik olarak yıpranmadan maçları geçmeye çalıştık. 1-2 oyuncuya yük bindi. Bugün daha hırslı, fizik güç olarak iyi gözükmemize rağmen telaşlı oynadık. Kademelerde hatalar yaptık. Özellikle gollerde... İkinci yarıda baskılı oyunu zaman zaman iyi yaptık" dedi.

Her gün idman yaptıklarına dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, antrenmanların karşılığını görmek açısından hazırlık maçlarının iyi olduğunu ifade etti.

Yeni transferlerin dahil olmasıyla kadro yapısını daha iyi kuracaklarını kaydeden Güneş, "Oyun ritmi, anlayışı bakımından daha üst seviyede oynayacağız. Henüz takım olgusunu, dizilişi oturtamadığımız için hatalar oluyor. Zaman zaman pas alışverişinde sıkıntılar yaşanıyor. Belli ki takım, kazanma hırsıyla oynayacak" ifadelerini kullandı.

Serdar Kurtuluş'u ön liberoda denemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Tolgay ve Veli, hem hücum hem defans yapmak için uygundu. Ofansif olarak Oğuzhan ve Sosa görünüyor. Defansif tarafları eksik görünüyor. Onlar da henüz ritim yakalayamadılar. Necip kesici oynuyor. Serdar'ı da görmek istedim. Elimizdekilerin ne olacağını görelim ki, yeni birini aldığımızda kıyaslama şansımız olsun."

- Cenk Tosun: "Rekabetten kaçmıyorum"

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Cenk Tosun ise siyah-beyazlı takıma transferi gündemde olan Alman futbolcu Mario Gomez ile rekabetten korkmadığını dile getirdi.

Gomez'i değerlendirmesi istenen siyah-beyazlı oyuncu, "Bana yorum yapmak düşmez, yönetimin kararı. (Forvette) Üç yerli oyuncumuz var. Mario Gomez gelirse dört olur. Rekabet ortamı artar. İdmanda iyi olan oynar. Rekabetten kaçmıyorum" ifadelerini kullandı.

Kamp çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Cenk Tosun, şunları söyledi:

"Yoğun bir kamp dönemi geçiriyoruz. Her gün çift idmanla çalışmalara devam ediyoruz. Tolgay haricinde büyük kaybımız yok. Yarın başka bir sahada idman yapacağız. Nice maçı da iyi geçti. Gün geçtikçe daha iyi oynuyoruz. İkinci maç iyiydi, bugün daha da iyiydik. İnşallah lige yüzde yüz hazır olacağız."

Teknik direktör Şenol Güneş ile ilgili soruyu yanıtlayan golcü oyuncu, "Hoca dışarıdan sert görünen biri. Bize sıcak davranıyor. Tecrübesiyle çok şey katıyor. Yardımcıları da öyle. Bireysel ve takım olarak toplantılar yapıyor. Maçlardaki hatalarımızı gösteriyor. Taktik olarak çok şey katıyor" diye konuştu.