Çizme'de şike operasyonu

Çizme'de şike operasyonu
İtalya'da şike operasyonu kapsamında eski futbolculardan Gennaro Ivan Gattuso ve Christian Broochi’nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, Cremona Savcılığının yürüttüğü şike operasyonunda, sorgu hakimi Guido Salvini’nin direktifiyle başlatılan operasyonda Milano, Bologna, Rimini ve Messina kentlerinde sporda şike ve sahtekarlık faaliyetleri dolayısıyla 4 kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü.

Operasyon kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunanlarla bağlantılı oldukları gerekçesiyle eski Milanlı futbolcu Gattuso ile eski Laziolu futbolcu Brocchi’nin de şüpheliler arasında yer aldığı iddia edildi. İki eski futbolcunun evlerinin, sabaha karşı polis baskınıyla arandığı da iddialar arasında yer aldı.

Haberlerde, 2009 yılından geçen sezona kadar Serie A, B, C ve Lega Pro liglerinden olmak üzere 90 maçın teknik takibe alındığı, Juventus, Inter ve Milan gibi İtalyan futbolunun dev kulüplerinin yaptığı maçların da inceleme altına alındığı iddiaları da bulunuyor.

Operasyon kapsamında, haklarındaki tutuklama emri nedeniyle gözaltına alınan 4 kişiden ikisi ve soruşturmada “Mister X” olarak anılan aracılar Salvatore Spadoro ile Francesco Bazzani’nin, futbol kulüpleri ve oyuncuların bahis şebekeleriyle bağlantısını sağlamış olabileceği öne sürüldü.

Öte yandan, Cremona Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen operasyonun, yine aynı savcılığın 2010 yılı Haziran ayında başlattığı eski golcü Giuseppe Signori, Cristiano Doni ve Stefano Mauri gibi oyuncuların çeşitli cezalar almasına neden olan “Last Bet” operasyonuyla bağlantılı olduğu belirtildi. O dönem yürütülen kovuşturmalar sonucunda Giuseppe Signori 5 yıl, Cristiano Doni de 3,5 yıl futboldan men cezası almıştı.