Yok böyle şampiyonluk!

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig'inde 38'inci ve son haftaya 86 puanla lider giren Manchester City, mucizevi bir şekilde şampiyonluğa ulaştı. 90'ıncı dakikaya 2-1 yenik giren City, uzatma dakikalarında bulduğu iki golle 1968'den bu yana ilk kez şampiyon oldu.

Manchester City, ligde kalma mücadelesi veren Quens Park Rangers karşısında öldü öldü dirildi. Maçın 39'uncu dakikasında
Manchester City, Zabaleta'nın golüyle 1-0 öne geçti. 1-0'lık skor City'ye şampiyonluk için yeterken, devre de bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda ise Quens Park Rangers 48'de Cisse'nin golüyle skoru eşitledi. 55'de ise konuk ekipten Joey Barton, Aguero'ya attığı tekmenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Rakip 10 kişi kalıp City umutlanmasına karşın, gole konuk ekip Quens Park Rangers ulaştı. Mackie 66'da güzel bir kafa vuruşuyla skoru 2-1 Quens Park Rangers'ın lehine çevirdi.

90+2'de ise sonradan oyuna giren Eden Dzeko kafa vuruşuyla skoru 2-2'ye getirdi ve Manchester City'yi umutlandırdı. Dakikalar 90+4'ü gösterirken ise sahneye Aguerro çıktı. Arjantinli oyuncu, attığı golle takımı 3-2 öne geçirdi ve ve galibiyeti getirdi. Bu galibiyet'in ardından Manchester City, 44 yıl aranın ardından lig şampiyonluğuna ulaştı.

Quens Park Rangers ise Manchester City'ye 3-2 yenilmesine karşın, Stoke City'nin Bolton Wanderers'la 2-2 berabere kalmasının ardından Rangers kümede kaldı. İngiltere'de küme düşen son takım Bolton Wanderers oldu.


Zirveyi ilgilendiren diğer maçta ise Manchester United, Sunderland'i deplasmanda Wayne Rooney'in 20'inci dakikada attığı golle 1-0 yendi. Manu bu galibiyetle puanını 89'a çıkarmasına karşın, averajla ikinci sırada kaldı.

ligtv.com.tr