Ve Chelsea unvanı kaybetti / Özet

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig'inin 15. haftasında namağlup lider Chelsea Newcastle United deplasmanına konuk oldu. Büyük çekişmeye sahne olan maçta gülen taraf 2-1'lik skorla Newcastle United oldu. Böylece konuk takım 23 maçlık yenilmezlik unvanını da kaybetmiş oldu.
 
. Karşılaşmaya iki takım da tempolu bir başlangıç yaptı. Ancak takımlar girdikleri pozisyonları değerlendiremedi ve maçın ilk devre 0-0 sonuçlandı.

İki ekibin soyunma odasına beraberlikle gitmesinin ardından 2. yarının başlamasıyla maç daha heyecanlı bir hal aldı. Rakipleriyle arasında olan puan farkını korumak isteyen Chelsea'nin yoğun baskısının olduğu maçta Newcastle United ise daha temkinli bir futbol sergiledi. 

Kontraataklarla pozisyonlar bulan Newcastle'da maçtaki gol sessizliğini 57. dakikada Papis Cisse bozdu. Golden sonra Chelsea iyice baskısını arttırdı. Ancak Newcastle yine bir kontraatakla cevap verdi. 79. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Papis Cisse takımının ve kendisinin 2. golünü kaydederek skoru 2-0'a getirdi. 

Golden sonra rahatlamayı bekleyen Newcastle 81. dakikada Steven Taylor kırmızı kart görünce maçın geride kalan dakikalarında zor anlar yaşadı. 83. dakikada ise Chelsea efsanesi Drogba sahneye çıktı ve skoru 2-1'e getirdi. 

Drogba'nın golünden sonra lider Chelsea baskısını çok arttırsa da maçta başka gol olmadı ve kazanan taraf 2-1'lik skorla Chelsea oldu. 

Bu maçla beraber Chelsea bu sezon Premier Lig'deki ilk mağlubiyetini aldı ve 24 maçlık yenilmemezlik serisi bitti. Newcastle ise bu galibiyetle puanını 23'e yükseltti.