Chelsea'nin başı yine ırkçılık ile belada

Video yükleniyor...

Chelsea ve Tottenham takımlarının dün oynadığı İngiltere Lig Kupası finalinin ardından bazı Chelseali taraftarların, trende seyahat ederken ırkçılık yaptıkları iddia edildi.

Londra'dan Manchester'a giden trendeki bazı Chelsea taraftarların ırkçı hareketlerde bulunduğu, bu nedenle polisin Stoke on Trent istasyonuna çağrıldığı belirtildi. Polisin olay yerine gelmesinin ardından Chelseali 4 taraftarın kendi istekleriyle trenden indiği kaydedildi.

Chelsea Kulübünden yapılan açıklamada, iddialardan haberdar oldukları belirtilerek, "Olay henüz çok net değil. Eğer herhangi bir Chelsea taraftarı olaya karışmışsa tabi ki İngiliz Ulaşım Polisi ile işbirliği içinde olacağız" ifadesi kullanıldı.

İngiltere Lig Kupası finalinde dün Chelsea ile Tottenham takımları Wembley Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Terry ile Walker'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 kazanan Chelsea, kupayı beşinci kez müzesine götürdü.

Chelsea'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda, Fransa'nın Paris St Germain takımıyla deplasmanda oynadığı maçın ardından da Paris Metrosu'nda bazı Chelseali taraftarlar ırkçı hareketlerde bulunmuştu.

Paris savcılığı ve Londra polisinin soruşturması sonrasında Chelsea Kulübü, 3 taraftarına stada giriş yasağı getirmişti.