"Cezayı FIFA istedi"

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'a FIFA'daki oyuncu ihtilafı dosyası nedeniyle verilen 3 puan silme cezasının acilen uygulanmasının istendiğini duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulu kararıyla Samsunspor'a verilen 3 puan silme cezasının süreciyle ilgili bilgi paylaşılırken, konunun FIFA tarafından yakından takip edildiği ve kararın uygulanmaması halinde federasyonun FIFA Disiplin Komitesi'ne sevk edilmesi tehlikesi bulunduğu aktarıldı.

Samsunspor'a, futbolcu Ben Ofosu Piasare ile arasındaki ihtilaf nedeniyle FIFA Disiplin Komitesi tarafından 6 Temmuz 2014'te 3 puan silme cezası verildiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Samsunspor Kulübü daha sonra hukuki yolları izleyerek dosyayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımış ve CAS'tan cezanın infazının tedbiren durdurulmasını talep etmiştir. CAS, 20 Mart 2015'te aldığı ara kararla, Samsunspor'un infazın durdurulması talebini reddetmiştir. Bu kararın ardından, FIFA'dan 30 Mart 2015'te federasyonumuza gönderilen yazıda, disiplin sürecinin devam ettiği vurgulanmış ve cezanın bir an önce uygulanması gerektiği belirtilmiştir. Federasyonumuz bunun ardından, konunun ilk yönetim kurulunda gündeme alınacağını belirten bir cevap yazısını FIFA'ya yollamıştır. 20 Nisan 2015'te FIFA'dan gelen yazıda ise cezanın ivedilikle uygulanması gerektiği bir kez daha vurgulanmış olup, aksi takdirde TFF'nin FIFA Disiplin Komitesi'ne sevk edileceği belirtilmiştir. İlgili karar, yapılan tebliğin ardından ilk kez dün toplanan TFF Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alınmış, karara bağlanmış ve uygulanmıştır."

TFF'nin yaşanan durumdan duyduğu üzüntü de dile getirilerek açıklamada, "Üzülerek uyguladığımız bu puan silme cezası, kulüplerimizin finansal olarak denetim altında olmalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Federasyonumuz, geçtiğimiz aylarda başlattığı mali denetim çalışmalarını hızlandırarak sürdürecek ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için kulüplerimizle yakın çalışmalarını sürdürecektir" görüşlerine yer verildi.