Kanarya Avrupa'ya tutundu!.. Fernandao ipten aldı

Kanarya Avrupa'ya tutundu!.. Fernandao ipten aldı


Avrupa Ligi A Grubu'nda Celtic'e konuk olan Sarı Kanarya iki farklı geriye düştüğü maçta Fernandao önderliğinde müthiş bir geri dönüşe imza attı. İkinci yarıda İskoç ekibini sahasına hapseden Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı, grupta ilk puanını aldı.

Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Celtic ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

Bu sezon sahasında hiç mağlup olmayan Celtic, seyirci desteğini de arkasına alarak baskılı başladığı oyunun hemen başında Forrest'in direği sıyıran vuruşuyla tribünleri ayağa kaldırdı ancak skor tabelası değişmedi. Mücadelenin ilk bölümlerinde rakibinin baskısıyla yarı alanına çekilen sarı-lacivertli ekip, ani ataklarla tehlike yaratmayı düşünse de İskoç temsilcisi Nani ve Robin van Persie'yi bir an olsun yalnız bırakmayarak, rakibine istediği atakları yapma izni vermedi.

Yüksek tempolu geçen mücadelede Commons ve Forrest ile kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip ilk yarım saatlik bölüm tamamlanırken, skoru değiştirmeyi başardı. Kalabalık Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Griffiths'in golüyle öne geçen İskoç temsilcisi, 4 dakika içinde Commons ile farkı ikiye çıkardı. Zaman zaman sertleşen maçta Volkan Şen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Fernandao, üç dakika sonra savunmanın büyük hatasından yararlanarak farkı bire indirdi.

İkinci yarıya yüksek bir tempoyla başlayan ve rakibini yarı alanına hapseden Fenerbahçe, bu baskısının sonucunu hemen aldı. Nani'nin kornerden gönderdiği topa ön direkte yükselen Brezilyalı forvet Fernandao, 48. dakikada attığı golle takımını yeniden maça ortak etti. Sarı-lacivertli ekibin üst üste gelen golleriyle 60 bin kişilik Celtic Park Stadı'nda ilk yarıya göre taraftar desteğini daha az hisseden ve geriye yaslanan Celtic karşısında konuk ekip, uzaktan şutlarla öne geçmeye çalıştı ancak kaleci Gordon ve savunmaya takıldı.

Mücadelenin son 20 dakikalık bölümünde yeniden oyunda dengeyi kurmayı başaran ev sahibi ekip, ilk yarıda olduğu gibi kanatlardan sonuca gitmeye çalıştı. Celtic'in yüklendiği dakikalarda rakibine boşluk bırakmayan ve ani ataklarla tehlikeli olmayan çalışan Fenerbahçe, kalan bölümde skor üretemedi ve baştan sona temponun hiç düşmediği maçta iki takım birer puana razı oldu.


CELTIC-FENERBAHÇE: 2-2

STAT: Celtic Park
HAKEM: Kenn Hansen

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Tierney (Dk. 82 Blackett), Brown, Bitton, Commons, Johansen (Dk. 82 Rogic), Forrest (Dk. 90 Armstrong), Griffiths
TEKNİK DİREKTÖR: Ronny Deila

FENERBAHÇE:  Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Diego), Meireles (Dk. 78 Abdoulaye Ba), Volkan Şen (Dk. 40 Fernandao), Nani, Robin van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

GOLLER: Dk. 28 Griffiths, Dk. 32 Commons (Celtic), Dk. 43 ve 48 Fernandao (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 18 Meireles, Dk. 67 Alves, Dk. 89 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 57 Johansen, Dk. 64 Forrest, Dk. 74 Boyata (Celtic)