Cedi Osman'dan hodri meydan

Cedi Osman'dan hodri meydan
Türkiye Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu'nda yarışacak Türkiye'nin gruptan çıkacağını söyledi.

Anadolu Efes'in çeyrek finalde elendiği THY Avrupa Ligi'ni, 6,7 sayı ve 3,7 ribaunt ortalamalarıyla tamamlayan Osman, 5-20 Eylül tarihlerinde Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ortaklaşa düzenleyeceği EuroBasket 2015 hakkında FIBA Avrupa'nın internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu'nda bulunan Türkiye'yi zorlu bir turnuvanın beklediğine dikkati çeken Osman, EuroBasket 2001'de 2'nci olduktan sonra çıktığı 6 turnuvada çeyrek finalden ötesini göremeyen Türkiye Milli Takımı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Biz Türkiye Milli Takımı'yız, gruptan çıkacağız. EuroBasket 2001'de gümüş madalya kazanmıştık, yeniden iyi bir sonuç almamızın zamanı geldi. Harika bir takım olabiliriz. Tüm uzunlarımız Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynuyor ve Avrupa Şampiyonası'ndaki üst düzey maçlar için gereken tecrübeye sahipler. Ayrıca Ergin Ataman, hem Türkiye hem de Avrupa için üst düzey bir başantrenör."

Geçen yıl oynanan FIBA Dünya Kupası'nda A milli takıma seçildiği ve sahaya çıkma fırsatı verildiği için kendisiyle gurur duyduğunu belirten 20 yaşındaki Osman, "Avrupa 20 Yaş Altı Şampiyonası'nın finalinde yendiğimiz İspanya'nın A milli takımına karşı da iyi iş çıkardık. Ne yazık ki çeyrek finalde Litvanya'ya kaybettik ama iyi maçlar oynadığımız, pozitif bir turnuva geçirdik" yorumunu yaptı.

7-19 Temmuz tarihlerindeki Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'nda, 2014'te olduğu gibi altın madalya ve En Değerli Oyuncu (MVP) Ödülü'nü kazanması halinde bunu üst üste başaran ilk oyuncu olacak Osman, "İki unvanı da koruma fikri beni motive ediyor ancak şu an için lige odaklandım. Hem 20 yaş altı hem de A milli takımda oynamam istenirse bunu seve seve yaparım. Her zaman oyunumu geliştirmeye ve takımım için en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.