Çaykur Rizespor - Kasımpaşa:0-1 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Çaykur Rizespor evinde Kasımpaşa'ya 1-0 yenildi.

Mücadeleye ev sahibi Çaykur Rizespor etkili başladı. 8. dakikada Kasımpaşa kalecisi Ramazan Köse kalesini gole kapattı.  Önce Jakob Jantscher sol kanattan etkili bir orta keti. Kaleye paralel giden topa arka direkte Oğulcan Çağlayan vurdu. Kaleci Ramazan Köse açısını daraltıyor ve top kornere çıkıtı. Atağın devamında Leonard Kweuke kornerden gelen topa yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak Ramazan Köse son bir refleks hamlesiyle  kalesini bir kez daha gole kapattı.

Kasımpaşa karşılaşmanın 43. dakikasında Samuel Eduok ile golü buldu. Koita ceza sahası içinde topla buluştu, vuruşu savunmadan döndü, ceza sahası dışına seken topa bu kez Veigneau vurdu, top bu kez de Orhan Ovacıklı'dan sekti. Ceza sahası içinde boşta kalan topu Samuel Eduok aldı ve altı pas üzerinde yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Kasımpaşa soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Çaykur Rizespor ikinci yarıya hızlı başladı. 48. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Jakob Jantscher'in pasıyla sağ kanattan topla buluşan Oğulcan Çağlayan'ın bekletmeden ceza alanına gönderdiği ortasında Leonard Kweuke topu ağlara gönderdi ancak yan hakem Leonard Kweuke için ofsayt bayrağını kaldırdı ve golü iptal etti.

62. dakikada Rizespor bir kez daha gole yaklaştı. Davide Petrucci'nin ceza sahası dışında uzak bir mesafeden kaleye gönderdiği etkili şutunda Ramazan Köse kalesini bir kez daha gole kapattı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında Samuel Edouk ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Kasımpaşa'yı Rize deplasmanında 10 kişi bıraktı. Sağ kanatta taç çizgisi yakınında yaşanan ikili mücadele sırasında Samuel Eduok Oğulcan Çağlayan'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu kart Samuel Eduok'un maçtaki ikinci sarı kartı olduğundan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

89. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Turgut Doğan Şahin Abdoulaye Diallo'yu geçerek sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top Çaykur Rizespor savunmasından geri geldi. Dönen topu tekrar önünde bulan Turgut Doğan Şahin'in aşırtma vuruşunda Abdoulaye Diallo topa yetişerek güçlükle pozisyonu önledi.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Kasımpaşa sahadan 3 puanla ayrıldı.


Bu sonuçla Kasımpaşa 15 puanla 13. sıraya yükselirken Çaykur Rizespor ise 10 puanla 16. sırada kaldı.

Çaykur Rizespor: 0 - Kasımpaşa: 1

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

Çaykur Rizespor: Diallo, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Yakoubi, Dhurgham İsmail (Dk. 55 Özgür Çek), Saadane (Dk. 55 Recep Niyaz), Petrucci, Janster, Tuszynski, Oğulcan Çağlayan (Dk. 83 Ahmet İlhan Özek), Kweuke

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Sadiku, Abdullah Durak, Andre Castro (Dk. 90+5 Bozhikov), Eduok, Tunay Torun (Dk. 81 Ferhat Kiraz), Koita (Dk. 70 Turgut Doğan Şahin)

Gol: Dk. 43 Eduok (Kasımpaşa)

Kırmızı kart: Dk. 83 Eduok (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 63 Ümit Kurt, Dk. 66 Yakoubi (Çaykur Rizespor), Dk. 75 Titi, Dk. 89 Andre Castro (Kasımpaşa)