Ç.Rizespor-Galatasaray: 1-3

Ç.Rizespor-Galatasaray: 1-3


Spor Toto Süper Lig'de çok kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda farklı bir tablo ortaya koyuyor. Ç. Rizespor deplasmanında 3-1'le güldü ve final biletini cebine koydu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray'da Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder, ilk 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe ile oynanılan derbi maçının ardından Antalyaspor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle görev alamayan Hollandalı futbolcu, tedavisinin ardından Çaykur Rizespor karşısında yer alarak ilk 11'de görev yaptı.

Galatasaray'da 5 oyuncu karşılaşmada forma giyemedi. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Aurelien Chedjou, Jason Denayer ve Sinan Gümüş ile kart cezalısı Ryan Donk, Çaykur Rizespor karşısında görev alamadı. Tedavisi tamamlanan Hakan Balta ise Karadeniz temsilcisine karşı müsabakaya 11'de başladı.

Çaykur Rizespor'da, hafta sonunda ligde Osmanlıspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ilk 11'ine göre 4 oyuncu değişikliği yapıldı. Teknik direktör Hikmet Karaman, Koray Altınay'ın yerine Makiadi, Tuszynski’nin yerine Chevalier, Nika Dzalamizde’nin yerine Deniz Kadah, Sercan Kaya'nın yerine Mehmet Akyüz'ü ilk 11'de sahaya sürdü.

Karşılaşma inanılmaz bir pozsyonla başladı. Daha 2. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında, yeşil mavililer, rakip savumasyı orta sahada 5'e 1 yakaladı. yaklaşık 40 metre topu süren Orhan Ovacıklı pas vermek yerine şut atınca top kaleci Muslera'da kaldı.

İki takım da orta sahada rakiplerine mesafeli pozisyon alınca tehlikeli ataklar da ardı ardında geldi. 15. dakikaya kadar 3 net fırsat yakalayan galatasaray, Emre Çolak'la bunlardan birini değerlendirdi ve 15. dakikada 1-0 öne geçti. İlk yarıda galatasaray kalesini iyi savunurken, 500. maçına çıkan Sneijder 22. dakikada sakatlanıp yerini Olcan'a bıraktı.

Pozisyonsuz geçen İlk yarının ardından 2. devre oldukça hareketli başladı. 50. dakikada Yasin'i düşüren maikiadi kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 61. dakikada Podolski'nin arapasında Yasin farkı ikiye çıkaran isim oldu. 66. dakikada bu kez Galatasaray 10 kişi kaldı. Gole giden Deniz Kadah'ı düşürdüğü gerekçesiyle Hakan Balta da atıldı.

Rizespor, 75. dakikada umutlandı.  Sercan'ın arka direğe yaptığı ortaya kendini umutturan Ahmet İlhan, gelişine vrudu ve farkı bire indiren isim oldu.

Maçın yıldızlarından Podolski, 90+4'te kendi çabasıyla güzel bir gol attı ve Galatasaray karşılaşmayı 3-1 kazanıp final yolunda dev bir adım attı. Son olarak 21 Şubat'ta sahasında Trabzonspor'u yenen Galatasaray böylece yaklaşık 2 ay sonra bir maç kazanmış da oldu.

ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY: 1-3

STAT: Çaykur Didi
HAKEM: Ali Palabıyık

ÇAYKUR RİZESPOR:
Itandje, Orhan Ovacıklı, Viera, Oboabona (Dk. 72 Sercan Kaya), Dhurgham İsmael, Sylvestre, Makiadi, Ahmet İlhan Özek, Mehmet Akyüz (Dk. 60 Robin Yalçın), Chevalier (Dk. 85 Ümit Korkmaz), Deniz Kadah
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GALATASARAY:  Muslera, Semih Kaya, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 86 Linnes), Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Sneijder (Dk. 24 Olcan Adın), Yasin Öztekin (Dk. 72 Tarık Çamdal), Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

GOLLER: Dk. 15 Emre Çolak, Dk. 61 Yasin Öztekin, Dk. 90+5 Podolski (Galatasaray), Dk. 76 Ahmet İlhan Özek (Çaykur Rizespor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 51 Makiadi (Çaykur Rizespor), Dk. 65 Hakan Balta (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 45 Chevalier, Dk. 83 Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor), Dk. 45+1 Carole (Galatasaray)
Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan durumu