Fenerbahçe Rize'de 4 köşe

Fenerbahçe Rize'de 4 köşe


Ziraat Türkiye Kupası top 16 maçında Fenerbahçe Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe 4-1'lik skorla kazanmasını bildi.
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Kuyt tedbir amaçlı olarak kadroya alınmadı.
Trabzonspor maçının ardından gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı olan Caner Erkin ve bu maçtan sonra tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen kaleci Volkan Demirel de kadroda yer almadı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu futbolcuların yanı sıra Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Egemen Korkmaz'a da kupa mücadelesinde yer vermedi.
Webo, Diego gibi oyuncular ise yedek kulübesinde oturdu.

Fenerbahçe gibi Çaykur Rizespor'da eksik bir kadroyla mücadale etti.
Ev sahibi takımda, Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Kıvanç Karakaş ve Koray Altınay ile sakatlıkları bulunan forvet oyuncuları Deniz Kadah, Kweuke ve Afrika Uluslar Kupası'ndan henüz dönmeyen Viera, olmak üzere 5 futbolcu forma giyemedi.
Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Holosko, Sercan Kaya ve Eren Albayrak, bu kez yedek kulübesinde oturdu. Bu oyuncuların yerine Lafferty, Murat Duruer ve Iraklı oyuncu Ali Adnan görev yaptı.

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan konuk Fenerbahçe 24. dakikada Kadlec'in golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Golden sonra iki takım da bazı pozisyonlar bulsa da maçın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odalarına 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle gitti.

Maçın 61. dakikasında ise Orhan Ovacıklı eşitliği sağladı. Orhan'ın golüne Bekir'in cevabı gecikmedi ve maçın 68. dakikasında Fenerbahçe 2-1 öne geçti. 86. dakikada ise Fenerbahçe'yi rahatlatan gol geldi. Mehmet Topal attığı golle skoru 3-1'e getirdi.

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow ise 88. dakikada skoru belirledi. Fenerbahçe bu galibiyetle Çaykur Rizespor'u kupa dışına iterek, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Çaykur Rizespor: 1 - Fenerbahçe: 4
Stat: Rize Yeni Şehir
Hakemler: Ali Palabıyık, Orkun Aktaş, Ali Saygın Ögel

Çaykur Rizespor: Aykut Erçetin, Orhan Ovacıklı, Giray Kaçar, Oboabona, Ali Adnan (Dk. 54 Eren Albayrak), Sylvestre, Engin Bekdemir (Dk. 54 Sercan Kaya), Murat Duruer, Tevfik Köse, Obrainak, Lafferty (Dk. 75 Holosko)

Fenerbahçe:
Mert Günok, Serdar Kesimal (Dk. 51 Uygar Mert Zeybek), Bekir İrtegün, Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Meireles (Dk. 65 Webo), Sow, Emenike (Dk. 89 Savaş Polat)

Goller:
Dk. 24 Kadlec, Dk. 68 Bekir İrtegün, Dk. 85 Mehmet Topal, Dk. 87 Sow (Fenerbahçe), Dk. 61 Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar:
Dk. 53 Lafferty, Dk. 69 Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Dk. 64 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)