Rize işi bitirdi!

Rize işi bitirdi!
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki kritik maçta Ç.Rizespor evinde Akhisar Belediye'yi ağırladı.

Maçın tamamında üstün bir futbol sergileyen Çaykur Rizespor, karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazandı. 9. dakikada LuaLua'nın ceza sahası içerisine pasında Mehmet Akyüz'ün gelişi vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu ayaklarıyla son anda çeldi.
14. dakikada sol kanatta topla buluşan Eren Albayrak'ın orta şut karışımı vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden auta çıktı.
26. dakikada Obraniak'ın ara pasında Kweuke'nin yerden düzgün vuruşunda, kaleci Oğuz Dağlaroğlu son anda topu ayaklarıyla kornere çeldi.
32. dakikada sol kanatta topla buluşan Kıvanç Karakaş pasını ceza sahası üzerindeki Obraniak'a gönderdi. Bu futbolcunun sert şutunda, top yan ağlarda kaldı.
40. dakikada kazanılan faul atışında Bilal Kısa'nın şutunda, baraja çarpan top az farkla kornere çıktı. Kornerden gelen topu kaleci Serkan Kırıntılı yumruklarıyla uzaklaştırdı.
45. dakika ev sahibi Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Sol kanattan Obraniak'ın ortasında iyi yükselen Kweuke'nin kafa vuruşunda, top kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun sağından filelere gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Çaykur Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

2. yarıda daha gollü bir mücadele vardı. 50. dakikada Deniz Kadah farkı 2'ye çıkardı. Deniz'in golünden hemen sonra ise Kadir Keleş ona cevap verdi ve fark 1'e indi.

Maça noktayı ise Sercan Kaya koydu. Sercan 82. dakikada attığı müthiş golle farkı tekrar 2'ye çıkarttı ve skoru belirledi. Çaykur Rizespor bu maçtan 3 puanla ayrılarak ligdeki puanını 34'e yükseltti ve Spor Toto Süper Lig'de kalmayı garantiledi.