"CAS sürecinin bitmesini bekliyoruz"

"CAS sürecinin bitmesini bekliyoruz"
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un Kulüp Başkanı Erkurt Tutu, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) sürecinin bitmesini bekliyoruz, Bu mahkeme sonuçlandıktan ve karar çıktıktan sonra kendi avukatımız ile bize bu zararları veren kişiye karşı tabi ki bir çalışma yapacağız." dedi.

Tutu, Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, kulübü alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya şikayet eden ve Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağı almasını neden olan eski futbolcuları Aminu Umar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Transfer yasağının kalkması için CAS'a müracaat ettikleri ve Umar'ın alacaklarının ödendiği konusunda mahkemeye deliller sunduklarını aktaran Tutu, şöyle konuştu:

"Umar’ın Samsunspor’a verdiği zarar çok büyük. Bir futbolcu bir kulübe zarar verse verse ancak bu kadar verir. Halen Umarı'ın bu borcunun dışında kulübünün ve menajerinin borçları da çıktı. Şimdi birde onlarla boğuşuyoruz. Onlardan ciddi bir borç gelecek. Biz Umar’ın parasını ödediğimiz için bize bir belge verdiler. Belgeyi de biz Umar’ın kendi imzası ve hukukçularının yazdığı belgeyi UEFA’ya sunduk. Verdikleri belge, 'Bu belge bizimdir' dedikleri taktirde o zaman hem belge vermekten hem de verdikleri belgeyi inkar edip alacak davası açmaktan yargılanacaklar. Bizde bu sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu mahkeme sonuçlandıktan ve karar çıktıktan sonra kendi avukatımız ile bize bu zararları veren kişiye karşı tabi ki bir çalışma yapacağız."

Gelecek sezon teknik direktör Engin Korukır ile devam edip etmeyecekleri konusunda karar vereceklerini belirten Tutu, "Hiçbir hocayla görüşmemiz olmadı. Engin Korukır ile devam eden bir sözleşmemiz var. Biz önümüzdeki hafta pazartesi günü Engin hocayı kulübümüze çağıracağız. Onun da fikrini alacağız. Takımın şuandaki durumu ile ilgili fikirlerini alacağız. Ne düşündüğünü alacağız. Bakalım hocamız bizimle çalışacak mı? Onunla oturup konuştuktan sonra yönetim kurulumuz ile birlikte görüşmenin sonucunun değerlendirmesini yapacağız ve bir karar vereceğiz. Bundan sonra bu kadro ile zor bir lig geçireceğiz. Onun için kulübün menfaatlerini koruyarak elimizden geldiği kadar en doğru kararı almak için çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

Kulübünde içinde 25 yıldır çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade eden Tutu, hiçbir zaman onursuz yönetici olmadığını kaydetti.

Yeni stadyumun çimleri hibrit olacak
Stadyumda son iki aydaki yağışlardan dolayı bir yavaşlama olduğunu dile getiren Tutu, şunları kaydetti:

"Çünkü çatıyı kapatamadılar, kuleleri sökemediler ve zemine başlayamadılar. Bundan dolayı da yaklaşık 1.5 aylık bir gecikme oldu. Fakat stadyumun alt taraflarında bütün işler devam etmiş, soyunma odalarında sular akıyor, ışıkları yanıyor. Şimdi çatının kaplaması komple bitti. Daha sonra hemen vinçleri kaldırdılar. Şuanda da drenaj çalışmaları yapılıyor. Bizim en büyük korkumuz, döşenecek çimin 2 veya 2.5 ay boyunca kalıcı olamayacağı sıkıntısıydı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Trabzon ve bizim stadyumumuzun da çimleri Beşiktaş’ın stadındaki gibi hibrite çevrildi. Stadımıza bizimde hibrit çimler ekilecek. Hibrit döşendikten 15 gün sonra maç oynanmaya hazır oluyor. Stadyum bu hızla giderse ilk yarının sonuna doğru biz inşallah burada oynamaya başlayacağız."

Tutu, Samsunspor'un marka değerini düşürmeyecek bazı firmalarla stadyumun isim sponsorluğu konusunda görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.