Carneiro Chelsea davasında ilk perde

Carneiro Chelsea davasında ilk perde
 İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'den kovulmasının ardından kulübü mahkemeye veren takım doktoru Eva Carneiro'nun ilk duruşması sonuçladı.

Londra'da görülen ve basın mensuplarının mahkeme salonuna alınmadığı davaya eşi Jason De Carteret ile gelen Carneiro'nun yaklaşık 3 saat süren ilk duruşması, sona erdi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, davanın özel nitelikte olması nedeniyle bilgi verilemeyeceği ve taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için ikinci duruşmanın görüleceği belirtildi.

Ligin ilk haftasında Swansea City ile oynadıkları maçta Eden Hazard'a müdahale etmek için sahaya giren Carneiro'ya sert tepki gösteren Chelsea'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, gereksiz sağlık müdahalesi nedeniyle takımının sahada dokuz kişi kaldığını gerekçe göstererek doktor Carneiro'ya kulübede oturmayı yasaklamıştı. Söz konusu maçta Mourinho'nun Carneiro'ya küfür ettiği iddiaları basına yansırken, yaşanan krizin ardından 42 yaşındaki doktor, görevi bırakmıştı.

Carnerio, bu olayın ardından Chelsea Kulübüne dava açarken, İngiliz temsilcisi ise olaya ilişkin savunma dosyasını geçen ay hazırlayarak mahkemeye sunmuştu. Carnerio, ayrımcılık yapma ve mağdur etme suçlamalarıyla Mourinho'ya da ayrı bir dava açmıştı.