Carlos'tan Ronaldo'ya tavsiye!

Carlos'tan Ronaldo'ya tavsiye!
Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ilişkin, "Bundan sonra her şey olabilir" dedi.

İspanyol Marca radyosuna yarı finale kalan takımları değerlendiren Carlos, "Bayern Münih çok iyi futbol oynuyor. Guardiola, farklı bir stil getirdi. Atletico Madrid bugüne kadar yaptıklarıyla, Real Madrid tarihiyle, Chelsea de Mourinho ile kupayı kazanmaya aday. Mourinho çok eleştirildi ama benim için dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri" diye konuştu.

Yarı finaldeki olası Chelsea-Real Madrid eşleşmesini "Harika olur" diye yorumlayan Brezilyalı teknik adam, "O maçta her şey olur" ifadesini kullandı.

Ronaldo'ya tavsiyeler

Roberto Carlos, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun sakatlığını futbolcuyken kendisinin de yaşadığını belirterek, "Çok fazla kondisyon çalışması, dizini güçlendirmesi ve masajla ödemi dağıtması gerekir. Ronaldo'nun, çok dikkatli bir şekilde tedavi olması gerekir. Eğer yüklenirse, kronik bir sakatlığa dönüşebilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Olağanüstü bir durumda şu anki haliyle oynayabilir mi?" sorusuna Carlos, "Ben maçtan 45 dakika önce ısınmalarda ayağımı güçlendirirdim ve normal oynardım. Biz, maç ve antrenmanlardan önce vücudumuzun ne tarafında olursa olsun acıyı giderecek yöntemlere sahibiz ve Madrid'de de tüm bunlar var" yanıtını verdi.

"Şampiyonlar Ligi'nde 10. kupayı Real Madrid taraftarları uzun zamandır bekliyor"

Futbolculuk kariyerinin en uzun dönemini Real Madrid'de geçiren Carlos, Real Madrid taraftarlarının UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 10. kez kazanmayı beklediklerini belirtti.

Kupayı kazanma konusunda taraftarların bir saplantı içinde olduğunu ifade eden Carlos, "Zor bir yıl ve 3 kupada birden kazanma zorunluluğuyla mücadele ediyor. Sezon boyunca en üst düzeyde olmak çok zor. Şampiyonlar Ligi'nde 10. kupayı Real Madrid taraftarları uzun zamandır bekliyor. Yarı finale kadar geldikten sonra artık çok iyi hazırlanmak gerekir" dedi.

Atletico Madrid'in kalecisi Courtois'nın olası bir Chelsea eşleşmesinde oynayabilmesi için İspanyol takımının 9 milyon avro ödemesi gerektiğinin hatırlatılması üzerine ise Carlos, "İki maç için bu çok büyük bir rakam. Ama futbol dünyasında her şey muhtemel. Fakat Atletico Madrid'in Courtois'sız çok daha fazla bir çaba göstermesi gerektiği bir gerçek" değerlendirmesini yaptı.