Caner Erkin imzayı attı!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusu Caner Erkin, düzenlenen törenle kendisini 2 yıl daha takımda tutacak sözleşmeyi imzaladı.

Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Transfer yapmayacağımızı söylemiştik. Bir tane dışarıdan bir oyuncu bir de Caner'e imza attırdık. Bugün de kendisiyle anlaştığımız şartlarda anlaşma imzalıyoruz. Caner'i anlatmaya gerek yok. Milli takımların her kademesinde hizmetleri devam ediyor. Ayrıca kendisi iyi bir Fenerbahçelidir. Fenerbahçe'nin değerini de biliyor Fenerbahçe'ye de kendisine de hayırlı olsun. Hem Fenerbahçe'ye hem de Türk Sporuna katkı sağlayacak.  Kendisiyle sorun çıkarmadan anlaşmaya vardık Kendisine teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve mutlu şekilde devam etsin" dedi.

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Caner Erkin'in sözleşme için maddi fedakarlık yaptığını kaydederken; Caner Erkin de, "Burası benim ailem oldu. Elimden geleni her şekilde vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise soruları yanıtladı. İlk olarak transfere değinen Yanal, "Bir yabancı transferi yaptık. Diğer yabancı oyuncularımız ise ilerleyen günlerde takıma katılacaklar" dedi.

Sevilla, Chelsea ve Beşiktaş gibi önemli takımlarla hazırlık maçı yapacaklarını söyleyen Yanal şöyle devam etti, "Şu anda kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe ortaya koyduğu performansla zaten şampiyonluğun önemli adayı olduğunu göstermişti. Ancak transfer dönemi de devam ediyor."

Kuyt'un Dünya Kupası'nda farklı pozisyonlarda oynadığını ve bu oyuncunun kalitesini bir kez daha sergilediğini dile getiren Ersun Yanal, Caner Erkin için de, "Caner'in Fenerbahçe'yle imzalayacağını ve bir yere gitmeyeceğini de biliyorduk. Caner'le bir kaç konuşmayla sorun çözüldü. Fenerbahçe'deki performansı zaten ortadaydı. Yeni sezonda da bu performansını sürdürecektir" dedi.

Fenerbahçe'nin çok yaşlı bir takım olduğu eleştirilerine katılmadığını söyleyen Ersun Yanal, "Bu yöndeki eleştirilere katılmıyorum. Kuyt gibi oyuncuların kalitesi ortada. Onların deneyimleriyle genç oyuncuları karıştırarak iyi bir takım kurduk" ifadelerini kullandı.

Salih Uçan'ın Roma'ya gitmesine de değinen Yanal, "Salih için Roma'ya gitmek büyük bir şans. Umarım orada oynayacaktır. Oynarsa, hem kendisi hem de Türk futbolu büyük katkı sağlayacaktır" diyerek genç oyuncuya destek verdi.

Diego Ribas'ın sorulması üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Hepiniz Diego Ribas'ın performansını biliyorsunuz, Avrupa futbolunda üst düzey oynamış bir isim. Türk futbolunu sert ve Diego yaratıcıağıyla Fenerbahçe'ye çok büyük katksısı olacaktır. Deneyimiyle bize çok büyük fayda sağlayacaktır" ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

(Ligtv.com.tr)