Çalımbay'dan galibiyetin sırrı

Çalımbay'dan galibiyetin sırrı
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi son dakika golüyle 2-1 yenen Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye'nin en iyi takımlarından birini, çok iyi mücadele ederek yendiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay, istedikleri futbolu oynayamamalarına rağmen iyi mücadele ederek güzel bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Çalımbay, Fenerbahçe'nin çok baskılı oynadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe, yeni transferleriyle Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olmuş. Çok iyi transferler yapmışlar. Birkaç hafta sonra daha iyi olacaklardır. Az pozisyona girdik ve iyi değerlendirdik.

Fenerbahçe'nin maçta çok büyük üstünlüğü vardı. Her an oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahipler. Kalecimiz ve defansımız harika oynadı. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Moral oldu bize. Artık telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bu galibiyetin arkasını getirmek çok önemli.''

''İstediğimiz futbolu oynayamadık''
Tecrübeli teknik adam, bugün istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını aktararak, şöyle devam etti:
''Kesinlikle istediğimiz futbolu oynayamadık. Golü erken attık ve takım geri çekildi. Maçı çirkinleştirelim diye bir düşüncemiz yoktu. Beraberliğe oynadığınız zaman '3 Büyükler' karşısında golü yersiniz. Maçtan önce düşündüğümüz hiçbir şeyi yapamadık. Mükemmel mücadele ederek kazandık. Önemli olan galip gelmemizdi ve başardık.''

Eneramo'yu sakatlığından dolayı oyundan almak üzereyken Sercan Yıldırım'ın sakatlandığını da söyleyen Çalımbay, ''Tam Eneramo'yu oyundan çıkaracaktık, Sercan sakatlandı. Vardır her şeyde bir hayır. Oyuna devam etti ve golü attı'' diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarına teşekkür

Daha önce Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde babasının mesleği üzerinden bazı Fenerbahçe taraftarlarının açtığı pankartın hatırlatılması ve bugün babasının rahatsızlığından dolayı sarı-lacivertli tribünlerde açılan ''Geçmiş olsun'' pankartının belirtilmesi üzerine Çalımbay, ''Fenerbahçe taraftarına böyle duyarlı oldukları için çok teşekkür ediyorum. Babam için de moral olmuştur. Bundan önce açılan pankartı Fenerbahçe'ye mal etmedim. Birkaç kişinin yaptığını, Fenerbahçe gibi Türkiye'nin gurur duyulacak bir kulübüne mal edemem'' şeklinde konuştu.

Çalımbay, son olarak ligi Ziraat Türkiye Kupası'ndan daha fazla önemsediklerini ve bugün sakatlanan Sercan Yıldırım'ın en az 1 ay sahalardan uzak kalacağını kaydetti.

Sivassporlu futbolcular Erman Kılıç ve Hayrettin Yerlikaya ise inanılmaz bir seyircinin önünde harika mücadele ederek, kazandıklarını belirtti.