Çakır için ne yazdılar?

Çakır için ne yazdılar?
Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya'nın Juventus takımını 3-1 mağlup eden İspanyol temsilcisi Barcelona, kupanın sahibi olurken, final maçını yöneten FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, performansı ile göz doldurdu.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun, çizgi hakemi olarak da Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek görev yaptı.. Başarılı bir yönetim sergileyen Çakır ve ekibi, aldıkları kritik kararlarla maça damgalarını vurdu. İspanyol temsilcisi 2-1 öndeyken 71. dakikada Neymar'ın kafa vuruşu filelere gitti. Hüseyin Göçek, topun Neymar'ın eline çarptığı yönünde uyarıda bulunurken, hakem Cüneyt Çakır da golü iptal etti.

38 yaşındaki Cüneyt Çakır,  Şampiyonlar Ligi tarihinde finalde düdük çalan en genç ikinci hakem unvanına sahip oldu. 35  yaşında 2010-11 sezonunda oynanan Barcelona Manchester United finalin yöneten Macar hakem Viktor Kassai bu alanda ilk sırada yer alıyor.

Cüneyt Çakır son 10 sezonda oynanan Şampiyonlar Ligi final maçlarında en az sarı kart gösteren üç hakemden biri oldu. Son 10 sezonda 2014-15 finalinde Cüneyt Çakır, 2012-13 finalinde Nicola Rizzoli ve 2009-10 finalinde Howard Webb şampiyonluk maçında sadece 3 sarı kart kullanmıştı.

İtalyan basını, Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus-Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır'ın, Pogba ile Alves'in ceza sahası içindeki temasları sonrası, Juventus lehine penaltı vermemesini eleştirdi. İtalyan basını "Juve'liler protestoda haklı mıydı?" Belki bir penaltı kararı çok da skandal olmazdı." Bunun dışında Çakır genelde iyi niyetli yönetti, ama bazen gözden kaçırdıkları da oldu. Neymar'ın golünü iptal etmesi ise yerinde bir karardı." Yorumlarında bulundu.

Corriere Dello Sport ise, "Şampiyon Barça, Juve büyüksün!" manşetiyle çıkarken, "Alves'in Pogba'ya karşı yaptığına penaltı verilseydi muhtemelen karşılaşma farklı sonuçlanmış olacaktı" yorumunu yaptı.

Juventus'a yakınlığıyla bilinen Tuttosport ise, "Bir dahaki sefere" manşetiyle siyah-beyazlı ekibe moral verirken, "UEFA'nın en uzman hakemlerinden biri" olarak nitelediği Çakır'a 5,5 puan verdi.

İspanya'da ise Cüneyt Çakır, verdiği kararlarla İspanyolların gönlünü kazandı. 70. dakikada gelişen Barcelona atağında Jordi Alba'nın, sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya eliyle dokunan Neymar'in golünü iptal ettiği pozisyonda Marca ve As, Cüneyt Çakır'a destek verdi.

Marca gazetesi hakemimiz Çakır'a 10 üzerinden 6 not verirken, Türk hakemin polemiklerle dolu 90 dakikayı iyi yönetmeye çalıştığını belirtti.

As gazetesi ise Cüneyt Çakır'ın pozisyonları yakından takip etmekle olumlu not almasına rağmen oyunculara fazla yumuşak davranmakla suçladı.

Milli hakemimiz Cüneyt Çakır'a en olumlu eleştiri ise İspanya'nın en önemli hakemlerinden Andujar Oliver'den geldi. Oliver İtalyanların eleştirisine maruz kalan Pogba'nın düşüşünün penaltı olmadığını savundu.  Diğer bir eski hakem olan Ildefonso Urizar Azpitarde ise Çakır'ın tartışmalı pozisyonlarda kart yerine diyaloğu tercih ettiğini ileri sürdü.

El Mundo Deportivo gazetesi, Çakır'ın ne İspanyollara, ne de İtalyanlara yaranamadığını belirtti.

İngiliz basını, Barcelona'nın 3-1 kazandığı Şampiyonlar Ligi final karşılaşması ile ilgili yorumlarında Türk hakem Cüneyt Çakır'in iyi maç yönettiği görüşünü paylaştı. Maçı naklen veren Sky TV, hakemlerin Neymar'ın elle gol attığı pozisyonu, doğru yorumladığının altını çizdi . The Sun gazetesi ise, maçta oynayan oyunculara puan verirken yaptığı hakem değerlendirmesinde, "Cüneyt Çakır oldukça iyi maç yönetti" diyerek final maçının hakemine 10 üzerinden 6 puan verdi.

İsviçre basını, Cüneyt Çakır ve ekibine tam not verdi. Le Matin Gazetesi, "Maçın hızını ve avantajlarını yerinde kullanan Türk hakem ve ekibi tam not aldılar.", Tribüne de Geneve Gazetesi  "UEFA'nın hakem seçimi yerindeydi. Avantajları ve oyunun hızını kesmeyen hakem, maçın önde gelen kişilerinden biriydi." 24 Heures Gazetesi de "Maçın hakemi çok iyiydi. Neymar'ın sayılmayan golünde yan hakemin elle oynama tespiti iyi bir hakemlik örneğiydi. Çakır'ın oyuncular ile olan kontağı da mükemmeldi" değerlendirmeleri yaptı.