"Büyük mücadele olacak"

"Büyük mücadele olacak"
Anadolu Efes Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 1. tur B Grubu 5. hafta maçında yarın İstanbul'da Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşılaşacak.

Euroleague'de "haftanın maçı" olarak gösterilen karşılaşma Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.

B Grubu'nda dört hafta sonunda Anadolu Efes, iki galibiyet ve iki mağlubiyet sonucu averajla üçüncü, Olympiakos ise üç galibiyet, bir yenilgi ve averajla ikinci sırada yer alıyor.

Grupta dördüncü haftada Anadolu Efes, deplasmanda İspanyol ekibi Laboral Kutxa'ya uzatma bölümünde 92-90 mağlup oldu, Olympiakos ise Fransa'nın Limoges ekibini evinde 75-49'luk sonuçla yendi.

"Büyük mücadele olacak"
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Olympiakos maçında oyunu kontrolleri altında tutmaları ve savunmalarını iyileştirmeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Kazanmak için tüm gücümüzü ortaya koymalıyız" ifadesini kullandı.

Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şöyle devam etti:

"Haftanın maçında Olympiakos'u konuk edeceğiz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Haftanın maçına yakışır şekilde büyük bir mücadele olacak. Bu hafta bizim için gerçekten zorlu geçmeye aday. Altı gün içinde üç maç yapacağız. Bir diğer taraftan, sakatlığı olan oyuncularımızın bize katılması ile birlikte Olympiakos maçında tam kadro sahada olacağımızı düşünüyorum. Olympiakos çok tecrübeli bir takım. Son dört sezonda iki Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandılar ve hemen her sene Dörtlü Final'e yükseliyorlar. Oyunu kontrolümüz altında tutmalıyız. Savunmamızı da iyileştirmeliyiz. Olympiakos, rakip takım şutlarını en iyi savunan ve genelde de savunması iyi olan bir ekip. Kazanmak için tüm gücümüzü ortaya koymalıyız."

30. kez karşılacaklar
Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları arasında yarın İstanbul'da yapılacak 1. tur B Grubu 5. hafta maçıyla iki takım Avrupa kupalarında 30. kez karşılaşacak.

İki ekip, Avrupa arenasında daha önce 29 kez rakip oldu. Lacivert-beyazlılar, tamamı Avrupa Ligi'ne dahil 7'si çeyrek finalde, 6'sı Top 16 turunda, 16'sı da 1. turda olmak üzere, bu maçların 13'ünden galibiyetle ayrıldı, 16'sını yitirdi.

Öte yandan Anadolu Efes, rakibiyle İstanbul'da yaptığı 14 maçtan 8'inde galip geldi

Taraflar geçen sezon Top 16 turunda aynı grupta yer aldı. İstanbul'da yapılan maçta Anadolu Efes 84-70 galip geldi. Atina'daki müsabakayı ise ev sahibi ekip 86-75 kazandı.

Tarihi fark

Efes Pilsen olan adını 4 sezon önce Anadolu Efes olarak değiştiren Türk temsilcisi, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini yarınki rakibi Olympiakos karşısında aldı.

İki takım arasında 9 Aralık 2004 tarihinde Atina'da yapılan Avrupa Ligi maçını 110-59'luk skorla kazanan lacivert-beyazlılar, 36 yıllık Avrupa kupaları serüvenindeki en çarpıcı sonuçlardan birisine imza attı.