Büyük futbolcu böyle olunur!

Video yükleniyor...

Her futbolcunun korkulu rüyasıdır, sakatlık geçirip takımdan ayrı kalmak...

Borussia Dortmund’un Sırp asıllı futbolcusu Neven Subotic’in iyileşme süreci 10 ay sürdü ve bu süreçte yaşadıkları, sakatlıktan geri dönme mücadelesi, Afrika yolculuğu ve adına kurulmuş olan vakfın yaptıklarının anlatıldığı "Neven – Bir geri dönüşün hikayesi" adıyla filmleştirildi. 

Film 2014’ün kasım ayında vizyona girdi. 150 davetlinin katıldığı gecede 10 ayı Subotic ile birlikte geçiren çekim ekibi, teknik director Jurgen Klopp ve hikayenin kahramanı da yer aldı. 

Yönetmen Danny Fritz ve film ekibi 10 ay boyunca bu zorlu yolda futbolcuyu an be an takip etti. Ortaya duygusal röportajların da yer aldığı bir geri dönüş hikayesi çıktı. Çekim ekibinin varlığı hikayenin doğallığını bozmayınca ortaya seyircinin kendisini içinde hissettiği bir belgesel ortaya çıktı.

Sadece izleyiciler değil onu 17 yıldır tanıyan yol arkadaşı da heyecanlıydı. 

Rehabilitasyonun ilk ayağı için gittiği Amerika Birleşik Devletleri, filmin can damarlarından biri. Ayrıca Neven’ın Afrika’ya yaptığı ziyaretin görüntüleri izleyiciyi farklı bir Subotic ile tanıştırıyor. Ve elbette yeşil sahaya geri dönüşü....

Bu görüntüler sadece seyircilerin değil Neven’ın da tüylerini diken diken ediyor

Bu film Neven’ın hayatındaki 3 önemli noktanın aynadan yansıması gibi;  futbol, ailesi ve kendi adına kurulmuş olan vakfı. 

Neven Subotic’in 10 aylık geri dönüş mücadelesinin belgeseli, hem bir futbolcunun hikayesi hem de bir ayağı Afrika’ya kadar uzanan insanlık köprüsü... Çünkü futbol asla sadece futbol değildir...