Bursaspor'da kalacak mı?

Bursaspor'da kalacak mı?
Bursaspor’un Portekizli orta alan oyuncusu Josue, Fenerbahçe maçı ve geleceği ile ilgili konuştu..

Düzenlediği basın toplantısındaz öncelikle Fenerbahçe maçını değerlendiren Josue, kendilerini zor bir karşılaşmanın beklediğini belirtirken şöyle konuştu:
"Ama bu karşılaşmanın zorluğu Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa ya da Ankara’da oynadığımız Gençlerbirliği kupa maçından daha zor değil. Bütün maçlar zor olduğu için bu maç ta zor. Fenerbahçe ile oynamak bize ayrı bir zorluk katmıyor. İyi hazırlanıp diğer karşılaşmalarda olduğu gibi güzel sonuç alacağız.

"BİRLİKTE KARAR ALIYORUZ"
Josue, bir soru üzerine, "Başarı ve üretkenlikle payı olan grubun birliğidir. Grubun arkadaşlığıdır. Biz her şeyi beraber düşünüp karar alıyoruz. Bu da bizi başarıya götürüyor. Ama ben de grubun bir parçası olarak üretkenlikte fayda sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu. Josue, herkesin birbirine doğru şekilde yaklaşmaya çalıştığını anlatırken de şunları söyledi:

"İyi bir grup olduk. Bunu göz ardı edemeyiz. Saha içerisindeki mutluluğumuz saha dışına yansıdı. Özel hayatımızda da mutluluğu yakaladık. Bu sakinlik birbirimize karşı daha iyi arkadaşlık ortamı sağlamak için faydalı oldu. Bu sonuçlar gelmeseydi sahadaki performansımız bu şekilde olmasaydı, bu kadar rahat olabilir miydik bilemiyorum. Ama sonuçlar geldi, arkadaşlık grubumuzun bu şekilde faydalı olduğunu düşünüyorum."

"ÜSTÜMÜZDEKİ TAKIMLARI YENEMEDİK AMA İYİ OYNADIK"

Fenerbahçe karşılaşmasının ligdeki diğer maçlardan daha az, ne de daha fazla önemli olmadığını vurgulayan Josue, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üstümüzdeki takımları yenememe gibi bir istatiğimiz var. Şampiyonluk yaşamış takımlara karşı bu sezon galibiyet alamadık. Ama bu karşılaşma ligden düşmek veya şampiyon olmak gibi bir fark oluşturmayacak. Ancak şunu belirtmek istiyorum, üstümüzdeki takımlarla karşı daha iyi performans gösterdik. Aynı şekilde hazırlanacağız. En iyi şekilde elimizden geleni yapacağız. Umarım sonucu da çıkartabiliriz."


Hakemler konusunda yorum yapmanın görevi olmadığını, futbolun iyi ve kötü futbolcuları olduğunu dile getiren Josue, bu konuda şöyle dedi:
"Hakemleri de iyi hakemler ve kötü hakemler olarak ayırabiliriz. Ama bu sadece Türkiye ile alakalı bir durum değil. Benim ülkem ve dünyada da bu böyle. Özellikle maçın içinde çok büyük değişkenlik göstereceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

"BURSA’DA MUTLUYUM"
Josue, transferi ve pazartesi günü Türkiye’ye geleceği belirtilen menajeriyle ilgili soru üzerine ise şu bilgileri verdi:
"Öyleymiş. Bana öyle bir şey söylemedi. Çok fazla haberim yok. Benim bildiğim tek şey 31 Mayıs’a kadar sözleşmem olduğu. O zamana kadar elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. Tabi ki bazı şartlar benim elimde değil. Ben Bursaspor’da olmaktan ve oynamaktan gayet çok mutluyum. Ama Porto ile 2 yıllık daha sözleşmem var. Kulüpler oturup konuşup, anlaşırlarsa bu konu benim görüşüme kalırsa ben burada ve kulüpte oynamaktan mutluluk duyuyorum."