Bursaspor- Kasımpaşa: 1-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Kasımpaşa'ya bir darbe de Bursa'dan geldi. Yeşil beyazlılar, son 16 dakikayı 10 kişi oynadığı ve Harun'un bir penaltı kurtartığı maçta Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti. Bursaspor bu galibiyetle Süper Lig'de 2. sıraya yükseldi.

Maça iki takım da etkili başlasa da ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. Maçta beklenen gol ise Bursaspor'dan geldi. 61. dakikada oyuna giren Jorquera, 62'de şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra beraberlik için yüklenen Kasımpaşa, 74. dakikada penaltı kazandı. Öte yandan Bursaspor'da topu eliyle kesen İsmail Konuk 2. sarı kartla oyun dışı kalınca Bursaspor 10 kişi kaldı. Ancak beyaz noktanın başına geçen Tunay Torun'un vuruşunda kaleci Harun gole izin vermedi. 

Maçın kalan dakikaları büyük heyecana sahne olurken, kalesini iyi savunan Bursaspor, maçı 1-0 galip tamamladı. 

Bu sonuçla Bursaspor 12 puana yükselirken Süper Lig'in de 2. sırasında yer aldı. 1 puanda kalan Kasımpaşa ise ligin son sırasında bulunuyor.

Bursaspor: 1 - Kasımpaşa: 0

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Serkan Olguncan

Bursaspor: Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Sivok, Aziz Eraltay, Şamil Çinaz, Faty (Dk. 61 Jorquera), Batalla, John (Dk. 61 Sercan Yıldırım), Del Valle, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 84 Merter Yüce)
 
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Otigba,Tita, Veigneau, Abdullah Durak (Dk. 67 Shala), Pavelka, Castro, Adem Büyük, Tunay Torun (Dk. 82 Batuhan Altıntaş), Etoundi (Dk. 57 Koita)

Gol: Dk.62 Jorquera (Bursaspor)

Kırmızı kart: 74 İsmail Konuk (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 77 Jorquera, Dk. 80 Aziz Eraltay (Bursaspor), Dk. 80 Tunay Torun (Kasımpaşa)