Aslan gibi başladı

Aslan gibi başladı




Galatasaray, son olarak 2007'de kazandığı Bursaspor deplasmanındaki 7 yıllık hasretini 2014-15 sezonun ilk haftasında bitirdi. rakibini 2-0'la geçen sarı kırmızılılar, ilk haftayı da 3 puanla kapattı.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sahaya farklı bir ilk 11 sürdü. Yeşil-beyazlı ekibin önemli oyuncularından Belluschi ile yeni transferler Holmen ve Josue yedek kulübünde bekletildi. Bir diğer yeni transfer Traore ise kendisine ilk 11'de yer buldu. Güneş, Civelli ve Ozan İpek'e de yedekler arasında yer verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise Süper Kupa'da Fenerbahçe ile oynadıkları müsabakada sahaya sürdüğü ilk 11'den 3 futbolcuyu (Telles, Olcan Adın, Yasin Öztekin), Bursaspor mücadelesinde yedek soyundurdu.

Taraflar, müsabakanın ilk 45 dakikasında birbirlerine oyun anlamında üstünlük kuramadı. Orta alanda iyi çoğalan Bursaspor, rakibine bu bölümde fazla hücum şansı tanımadı. Bursaspor, orta alanda etkili olmasına rağmen hücumda çoğalamadığı için fazla pozisyon üretemedi. Konuk ekip ise yeşil-beyazlıların baskısı nedeniyle istediği pozisyonları bulamadı. Oyunu kanatlara yaymakta zorlanan Galatasaray'da Burak ileride çok yalnız kaldı. Sarı kırmızılılar adına ilk yarının en tehilkeli atağında Bruma, bomboş pozisyonda Burak'a pas veremeyince takımını bir golden etti.

İkinci yarıya ki takım da aynı şekilde başladı. Son 7 yıldır Bursa'da kazanamayan Galatasaray, 52. dakikada Burak ile öne geçti. Bruma'nın nefis pasına gelişine aynı güzellikte vuran Burak geçen sezon olduğu gibi Bursa'da golünü atmayı başardı.

Son dakikadaki kontratakta Veysel'in içeri çevirdiği topu tamamlayan Olcan maçın skorunu 2-0 olarak belirledi. Galatasaray böylece, son olarak 2007'de kazandığı Bursaspor deplasmanındaki 7 yıllık hasretini 2014-15 sezonun ilk haftasında bitirdi.

BURSASPOR - GALATASARAY


STAT: Bursa Atatürk
HAKEM: Halis Özkahya
YAYIN: Lig TV

BURSASPOR:
Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Aziz Behiç, Volkan Şen, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz (Dk. 84 Josue), Ferhat Kiraz (Dk. 25 Belluschi), Traore (Dk. 72 Holmen), Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR:
Şenol Güneş

GALATASARAY:
Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Melo, Sneijder (Dk. 77 Yasin Öztekin), Bruma (Dk. 68 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 88 Umut Bulut)
TEKNİK DİREKTÖR:
Cesare Prandelli

GOLLER:
Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 90+1 Olcan Adın (Galatasaray)
SARI KARTLAR Dk. 17 Bekir Yılmaz, Dk. 90+3 Volkan Şen (Bursaspor), Dk. 25 Melo, Dk. 49 Selçuk İnan, Dk. 51 Chedjou, Dk. 57 Yekta Kurtuluş (Galatasaray)