Bursa yara sardı

Bursa yara sardı






Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Bursaspor evinde Elazığspor'u ağırladı. Karşılaşmayı Bursaspor 1-0 kazandı.

Haftaiçi Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde 2-2'nin rövanşında rakibi Galatasaray'a evinde 5-2 mağlup olup kupaya veda eden Timsahlarla, ligde kümede kalma mücadelesi veren Elazığspor'un karşı karşıya geldiği mücadele çok hızlı başladı.

Caja'nın sağ taraftan kullandığı korner atışında ön direkte bulunan Fernandao ile hava topu mücadelesine yükselen Marvin'in topa elle müdahale ettiğini belirleyen hakem Yunus Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. Fernandao'nun kullandığı penaltı atışında, top filelerle buluştu takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Yediği golden sonra toparlanmaya çalışan konuk ekip Elazığspor'da, 11. dakikadaki korner atışını kullanan Serdar Gürler'in ön direğe yaptığı ortada Marvin topu kafa ile penaltı noktasına gönderdi. Topla buluşan Deniz Aslan'ın vuruşunda, top az farkla üstten auta çıktı.

21. dakikada Caja'nın sol taraftan kullandığı korner atışında iyi yükselen Fernandao'nun kafayla yaptığı vuruşta top yandan dışarı gitti ve ev sahibi takım skoru 2-0'a getiremedi.

27. dakikada yine gole çok yaklaşan evsahibi takımda, Fernandao'nun pasında Elazığspor ceza sahası önünde topla buluşan Caja'nın vuruşunda, top kaleci Ivesa'da kaldı.

Karşılaşmanın 29. dakikasında ise Bekir Yılmaz'ın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Şener Özbayraklı, topla buluşarak kale çizgisine kadar indi. Bu oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortada Ferhat Kiraz'ın kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı ve soyunma odalarına 1-0'lık Bursaspor galibiyetiyle gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar vardı.

Ev sahibi takımda Fernandao ve Belluschi konuk ekipte ise Deniz Yılmaz gol fırsatlarından yararlanamadı. İlk yarıya göre daha sakin geçen bir devre olan ikinci yarıda da başka gol olmadı ve maç 1-0 ev sahibi Bursaspor'un galibiyetiyle noktalandı.

Bu galibiyetle Galatasaray mağlubiyetinin yaralarını bir nebze de olsun saran Bursaspor ligdeki puanını 41'e yükseltti.

Konuk ekip Elazığspor ise 31 puanda kaldı.

Ev sahibi ekip Bursaspor önümüzdeki Gençlerbirliği deplasmanına gidecek. Konuk ekip Elazığspor ise evinde Galatasaray'ı ağırlayacak.