Bursaspor - Akhisar Belediyespor: 0-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Bursaspor ile Akhisar Belediyespor 0-0 berabere kaldı.

Timsah Arena'daki karşılaşma tempolu bir oyunla başladı. Karşılaşmada ilk ciddi pozisyon 3. dakikada ev sahibi takımdan geldi. Pablo Batalla, sağ kanattan ceza sahası içine harika bir pas verdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Yonathan Del Valle kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldı. Del Valle'nin ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşu kaleci Fatih müthiş kurtardı ve gole izin vermedi.

Müthiş tempoda başlayan karşılaşmanın 6. dakikasında bu kez Akhisar Belediyespor, Rodallega ile gole çok yaklaştı. Landry N'Guemo'nun ara pasıyla ceza sahası içine giren Hugo Rodallega kaleci Harun Tekin'den sıyrıldı ancak topa Bursaspor defansından İsmail Konuk müdehale etti. Kaleye yönelen topu Sivok son bir dokunuşla kornere gönderdi. Akhisarlı Belediyesporlu oyuncular, Harun'un Rodallega'ya müdehale ettiği gerekçesiyle penaltı bekledikleri bu pozisyonda hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya itirazlarda bulundu ancak hakem devam kararı verdi.  Bursaspor, ilk yarının son dakikalarında yakaladığı pozisyonlarda Akhisar Belediyespor kalecisi Fatih'i geçemedi. 44. dakikada Batalla'nın Joshua John'a verdiği pasta Hollandalı orta saha ceza sahası dışından topa çok sert ve düzgün yaptığı vuruşu Fatih aynı güzellikte çelmeyi başardı. Uzatma anlarında ise bu sez Batalla, köşe vuruşu sonrasında uzak köşeye doğru falsolu bir vuruşla topu kaleye gönderdi ancak Fatih bir kez daha kalesinde devleşti ve gole izin vermedi.

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Heyecanın eksik olmadığı karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarıdaki tempoyu aratmadı. Yeşil beyazlılar, 55. dakikada serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Arjantinli Batalla'nın  sol üst köşeye giden şutunda kaleci Fatih gole izin vermedi. Bu pozisyondan bir dakika sonra 56. dakikada Ricardo Faty'nin ceza sahası içinden yaptığı kafa şutunda Fatih yine gole izin vermedi.

Maçın 60. dakikasında bu kez gole yaklaşan taraf konuk ekip Akhisar Belediyespor oldu. Hugo Rodallega ceza sahası yay bölgesinde topu kontrol ettikten sonra sol kanattan gelen Mervan'a pasını verdi. Mervan'ın şutunda Harun topu son son anda çıkarttı.

66. dakikada Jashua John'un ceza sahası içine yaptığı ortaya Batalla altı pas üzerinde yükselerek vurduğu kafa kalenin solundan az farkla dışarı çıktı. Her iki takımda yakaladığı fırsatlarda kalecileri geçmeyi başaramayınca karşılaşma başladığı skorla 0-0 tamamlandı.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 21'e çıkartırken, Akhisar Belediyespor'da 10. puana yükseldi.

Bursaspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 0
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Esat Sancaktar

Bursaspor:
Harun Tekin, Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Sivok, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Faty (Dk. 64 Jorquera), Batalla, John (Dk. 83 Sinan Bakış), Del Valle (Dk. 64 Kubilay Kanatsızkuş), Deniz Yılmaz

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa, Lopes, Serdar Kesimal, Ömer Bayram, Özer Hurmacı, Castro (Dk. 56 Mervan Çelik), Sissoko, Nguemo (Dk. 35 Soner Aydoğdu), Onur Ayık (Dk 90+3 Vaz Te), Rodallega

Sarı kartlar: Dk. 53 Deniz Yılmaz, Dk. 71 Erdem Özgenç (Bursaspor), Dk. 54 Caner Osmanpaşa, Dk. 70 Onur Ayık (Akhisar Belediyespor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Fenerbahçe - Galatasaray maçı canlı skor

Kayserispor - Gençlerbirliği maçı canlı skor


Kasımpaşa - Kardemir Karabükspor maçı canlı skor

Medipol Başakşehir -  Çaykur Rizespor maçı canlı izle

Trabzonspor - Antalyaspor maçı canlı izle