Bursa'da 4'er değişiklik

Bursa'da 4'er değişiklik
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşan Bursaspor'da futbolcular, Bursa'da yaşanan terör saldırısını protesto etti.

Bursasporlu futbolcular, 27 Nisan'da Bursa'da yaşanan terör saldırısını protesto etmek amacıyla üzerinde Ulu Cami sülieti ve "Terörü lanetliyoruz. Bu şehrin manevi sahipleri var" yazısının bulunduğu siyah tişörtlerle ısındı. Ev sahibi ekibin taraftarları da tribünde "Rabb'a hamd-ü senalar olsun" yazılı pankart açtı. 

Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan müsabakadan yaklaşık 1 saat önce sahaya çıkan yeşil-beyazlı futbolcular, rakip takım oyuncularıyla bir süre sohbet etti.

Özellikle devre arasında Galatasaray'dan Bursaspor'a transfer olan Jem Paul Karacan, eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Bazı sarı-kırmızılı futbolcular da yanına gittikleri Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile bir süre görüştü.

Hakem Fırat Aydınus ve yardımcılarının ise Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ilave yardımcı hakem Volkan Bayarslan'a yönelik saldırıya tepki olarak "Sporda şiddete hayır" yazılı siyah tişörtlerle ısındıkları görüldü.

Karşılaşma, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aldığı karar doğrultusunda iki dakika geç başlatıldı.

Tribünlerin yarısından fazlası doldu
Bursasporlu taraftarlar, tribünlerini yarısından fazlasını doldurdu.

Futbolcuları tek tek tribünlere çağıran yeşil-beyazlı taraftarlar, özellikle Batalla ve genç futbolcu Kubilay Kanatsızkuş'a büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala ise "Şampiyon olmayın adam gibi oynayın." diye bağırdı.

Maçı 200 kadar Galatasaray taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden izledi.

Bursaspor taraftarlarından Umut Bulut'a jest
Yeşil-beyazlı taraftarlar, Ankara'daki terör saldırısında babasını kaybeden Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'u tribünlere çağırarak jest yaptı.

Umut'u alkışlayan taraftarlar, tezahüratlarıyla terörü lanetledi.

Bursaspor ve Galatasaray'da dörder değişiklik
Bursaspor ile Galatasaray teknik heyetleri, geçen haftaki ilk 11'lerinden 4'er oyuncuyu değiştirdi.

Sakatlığı nedeniyle Kayserispor maçında forma giyemeyen Batalla, yedek bekleyen Şamil Çinaz, Cem Paul Karacan ve Kubilay Kanatsızkuş, Galatasaray karşılaşmasında sahaya as kadroda çıktı.

Galatasaray'da ise Kasımpaşa maçında ilk 11'de yer alan oyunculardan Bilal Kısa ve sakat olan Semih Kaya maç kadrosunda yer almadı. Koray Günter ile Martin Linnes ise yedek soyundu. Geçen haftadan farklı olarak Bursaspor karşılamasında Yasin Öztekin, Hakan Balta, Umut Bulut ve Denayer ilk 11'de maça başladı.

Yeşil-beyazlılar ile sarı-kırmızılıların 21 yaş altı takımları arasında oynanan müsabakayı ise Bursaspor 5-4 kazandı.