"Burada başka türlü bir baskı var"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, takım olarak çıktıkları her maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Sarı Lacivertlilere transferinde, kazanma arzusunun önemli rol oynadığını anlatan Kjaer "Beni buraya getiren en önemli etken; kazanma baskısıydı. Her hafta kazanma zorunluluğunu, kazanma baskısını hissetmekti, çünkü rakip fark etmeksizin burada her maça kazanma zorunluluğunu hissederek çıkıyorsunuz. Örneğin, Wolfsburg'da oynarken orda da bir baskı vardı ama buradaki anlamda bir baskı değildi. Roma'da oynarken de öyle.. Burada hep galibiyet bekleniyor ve kariyerimde de bu duyguyu, bu baskıyı hissetmek istedim. O nedenle Fenerbahçe'yi tercih ettim." dedi.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren başarılı savunmacı "İsterdim ki, şu anda her şey bizim elimizde olsun. Kendi maçlarımızı kazandığımız takdirde şampiyon olabilecek bir durumda olmayı, avantajın bizde olmasını isterdim. Ama şu anda mevcut durum bu şekilde değil, yine de önümüze bakmak mecburiyetindeyiz. Kendi maçlarımızı düşünmek zorundayız. Bana göre rakip  takıma o kadar odaklanma-malı, kendi işimize bakıp yolumuza devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Savunmada gösterdiği başarılı performansın ardından taraftardan gelen güzel geri dönüşlerin kendisini memnun ettiğini dile getiren Danimarkalı futbolcu "Bir savunma oyuncusu olarak doğduğum görüşüne katılıyorum, Çünkü babam da Danimarka'da stoper olarak oynuyordu. O yüzden dünyaya belki de bir stoper olarak geldiğimi kabul edebilirim. Etrafımdaki insanların bunları söylemesi benim için çok güzel. Eğer takım arkadaşlarım da  biraz olsun, onları ateşleyebildiğimi düşünüyorlarsa kendimi daha da maç içerisinde ateşlenmiş hissediyorum, daha da motive oluyorum. Ben hep %100'mü vermeye çalışıyorum. Saha içerisinde işler, bazen daha kolay, bazen daha zor oluyor ama ben her zaman elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Galatasaray derbisi veya başka bir takımla herhangi bir deplasman maçı olsun fark etmez, ben hep motivasyonumu ve duygularımı en üst düzeyde tutmaya çalışıyorum ve insanların da böyle düşünmesinden son derece mutlu oluyorum." şeklinde konuştu.

Taraftarın kendisine verdiği desteği boşa çıkarma-mak için elinden geleni yapacağını aktaran Simon Kjaer "İlk günden beri taraftarın kollarını bana sonuna kadar açıp beni burada sıcak bir şekilde ağırladıklarını hissediyorum. Onların bu sıcaklığı beni çok mutlu ediyor. Benim için de; bu seviyede kalmak anlamında hep bir hedef oluyor. Burada olduğum süre boyunca hep en iyisini yapmaya çalışacağım. Aynı zamanda biraz ayrıcalıklı hissediyorum. Bu sevgiyi, bu takdiri korumaya çalışacağım." dedi.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Fenerbahçe haberleri 

Puan Durumu