100 yıldır eskimeyen şarkı! West Ham'a neden 'baloncuk' diyorlar?

Video yükleniyor...

Futbolun şarkıları, tribünlerin sesini yükseltir ve futbol dünyanın her yerinde müziğini/melodisini beraberinde taşır. Ve her şarkının bir hikayesi vardır.

Liverpool’un You’ll Never Walk Alone’u kadar ünlü olmayı hak eden bir tribün şarkısına götüreceğiz sizleri, Bilic yönetiminde Premier Lig’in devlerine kafa tutan West Ham’a… Dünya futbol kültürünün en ilginç şarkı hikayesi, Bubbles (baloncuklar)a ait olsa gerek.

I’m Forever Blowing Bubbles / Sonsuza Dek Uçuşacak bir Baloncuğum adındaki şarkı, 1919’da Amerika’da brodway’de sahneye konan bir müzikalde yer alıyordu. Miss Dorothy Ward’ın sesiyle dönemin en popüler şarkılarından biri haline gelmişti.

Şarkının West Ham tribünlerine geçişi ise 14 yaşında genç bir futbolcu sayesinde olacaktı.

Ünlü ressam Millanis’in Baloncuk adlı ünlü resminin bir sabun markasının reklamında kullanılıyordu. Resimdeki çocuk ise West Ham’ın genç takımında harikalar yaratan Billy Murray’e inanılmaz derecede benziyordu. Billy’nin lakabı baloncuk olmuştu.

Bir şarkı, West Ham forması giyen bir genç yetenek ve duvarları süsleyen bir resim…

Bu üçü bir araya gelince, West Ham tribünleri her maçtan önce I’m Forever Blowing Bubbles’ı söylemeye başladılar.

Şarkı, her sezon başında şampiyonluk hayalleri kurup sonunda yine hüsrana uğrayan West Ham United taraftarlarının duyguları o kadar güzel anlatıyordu ki, bir asır boyunca tribünlerdeki sesini hiç yitirmedi, bir asırdır söylenmeye devam ediyor ve sonsuza dek de yaşayacak…