Bu yolun sonu şampiyonluk! / ÖZET

Video yükleniyor...

Premier Lig'de şampiyonluk yarışının iyiden iyiye kızıştığı haftada lider Liverpool, Norwich City'ye konuk oldu. Chelsea'nin sahabsında , Sunderland mağlubiyetinin ardından önemi daha da artan maçta 3-2'lik skorla gülen taraf Liverpool oldu.


Karşılaşmaya bu sezon neredeyse her maç yaptığı gibi çok hızlı bir başlangıç yapan Liverpool, maçın 4. dakikasında Sterling'in muhteşem golüyle skoru 1-0 yaptı. Golden sonra da baskısını bitirmeyen ve hızlı futbolunu sürdüren Kırmızılar, 11. dakikada Uruguaylu Süper Star Luis Suarez'in golüyle karşılaşmada 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

2-0'dan sonra biraz tempoyu düşüren Liverpool kalesinde pozisyonlar görmeye başladı ancak soyunma odalarına 2-0'lık sonuçla gidildi.

İkinci yarının başlamasıyla beraber, Liverpool kalesindeki baskısını arttıran ev sahibi Norwich City, 54'te Gary Hooper'la skoru 2-1'e getirdi. Golden 8 dakika sonra maçın yıldızı genç Liverpoollu Raheem Sterling, baskıdan bunalmış Liverpool'a nefes aldıran golü kaydetti ve skoru 3-1 yaptı.

Geri kalan dakikalarda Liverpool'un rahat bir oyun sergileyip maçı bu şekilde tamamlaması beklenirken 77'de Carrow Road'ta sahneye Norwich'in İskoç yıldızı Snodgrass çıktı ve skor 3-2 oldu.

Geri kalan dakikalarda Norwich, Liverpool kalesine yüklense de gol bulamadı ve maç 3-2'lik Liverpool galibiyetiyle sonuçlandı.

SUAREZ'DEN REKOR
Suarez bu maçta attığı golle 1986-1987 sezonunda Ian Rush'ın 30 gollük sezonundan sonra ligde 30 golü bulan ilk Liverpool oyuncusu oldu ve Norwich City'ye karşı oynadığı 6 maçta 12. golünü kaydetti.

Liverpool da bu maçta 3 gol atarak 2 sezon önce Manchester City'nin 20 Premier Lig maçında 3 ve daha fazla gol atma rekorunu egale etti.

(ligtv.com.tr)