Bu turnuvada herkes kazandı

Video yükleniyor...

Altınordu Kulübü sezonun son turnuvasını geride bıraktığımız hafta sonu KuSelçuk tesislerinde gerçekleştirdi.

Nisan ayındaki U12 cup 5 kıtadan 48 takımı bir araya getirmiş ilkbahar turnuvası U11 Cup Haziranda Balkan Ülkelerini Selçuk’ta toplamıştı.

Bu kez sahne sonbahar turnuvasında U15 takımlarınındı. Türk-Yunan dostluk turnuvası Kalimerhaba Cup’a Yunanistan’dan 5 Türkiye’den 6 takımla ve tüm turnuvaların onur konuğu Athletic Bilbao katıldı.

İzmir’de her yıl harika sonbaharlar yaşanır...

Yine öyle

15 yaş altı çocuklar yine unutamayacakları özel bir turnuva öncesinde ellerinde turnuvanın ruhunu temsil eden bayrakları sallıyor.

Her zamanki gibi sıcak samimi kahkaha ve akışlarla dolu bir açılış töreniyle Selçuk şenleniyor.

Altınordu’nun ev sahipliğinde Beşiktaş Bursaspor Fenerbahçe Galatasaray ve Trabzonspor onur konuğu olarak Bilbao’nun yanında 5 Yunan takımı AEK, Atromitos, Nikites, Panathinaikos, Paok  yılın son Altınordu Turnuvasını kazanmak için iddialılar.

Açılışa Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, TFF’i temsilen genel sekreter Kadir Kardaş, U15 milli takım teknik direktörü Şenol Ustaömer ve çok sayıda gazeteci katılıyor.

İki ülke folklorünün ortak ezgileriyle turnuva renkleniyor.

15 yaş altı gençleri sezonun en formda olduğu dönemlerinde izlemek keyif verici, her maç kıran kırana geçiyor. Gençliğe 1 adım uzaklıktaki futbolcu adayları bir yandan kendilerini göstermenin bir yandan da takım oyunun bir parçası olmanın sorumluğunu hissediyor.

Kenar yönetimleri için A Takıma ne kadar çok oyuncu gönderirsek o kadar iyi olur düşüncesi yanında iyi bireyler yetiştirmenin de heyecanı var.

Turnuvada Cuma ve Cumartesi maçları nefesleri kesiyor. 15 yaş altı gençler zaman zaman çağdaş futbolun örneklerini sergiliyor , zaman zaman sıra dışı solo performanslar izleniyor.

Çeyrek finale yükselen takımlar Yunanistan’dan Paok ve Atromitos, İspanyol Athletic Bilbao, Altınordu, Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray ve Trabzonspor.

Heyecan içinde geçen çeyrek final maçlarının ardından iki Yunan takımı Paok ve Atromitos Galatasaray ile Altınordu yarı finalist oluyorlar.

Nisan Ayındaki U 12 İzmir cup ve Hazirandaki  U11 Balkan Cup’ı kazanan Athletic Bilbao bu sefer ikinci takımına şans veriyor ve yeterince şanslı değiler.

Finalin adı Altınordu Galatasaray.

Final maçı her zamanki renkli seremoni ile başlıyor.

Çocuklar sahaya Altınordu’nun uluslararası sosyal sorumluluk organizasyonu ‘’futbola bir şans ver” kampanyasını tanıtan bir pankart ve şampiyonlar ligi müziği ile çıkıyor.

İlk yarıda Altınordu oyun üstünlüğünü tamamen elinde tutuyor ve devreyi 2-0 önde kapatıyor.  

Galatasaraylı gençler ikinci yarıda 3 gol birden atarak U15 Kalimerhaba Cup’ın sahibi oluyor.   

Bir kez daha bir Altınordu turnuvasından herkes mutlu ayrılıyor.