Bu sezon tarihe geçer!

Video yükleniyor...

Türk futbol tarihinin en hareketli transfer dönemi, arkasında birbirinden ünlü yıldızları bırakarak sona erdi.
 
Şampiyonluk yaşamış kulüplerin yanı sıra, Anadolu'nun neredeyse tüm kulüpleri kadrolarına birbirinden önemli yıldızları dahil etti ve Spor Toto Süper Lig her zamankinden daha çekişmeli hale geldi.
 
Nani, Van Persie, Mario Gomes, Podolski, Mbia, Etoo gibi isimlerin oynamaya başladığı ligimizden ayrılan isimler de oldu. Melo, Demba Ba ve Sow gibi yıldızlar Türkiye'ye veda ederek başka kulüpleri tercih etti.
 
Transferin şampiyonu kuşkusuz Fenerbahçe oldu. Lig bitmeden Bursaspor'un yıldız futbolcusu Fernandao'yu renklerine dahil eden sarı lacivertli kulüp son olarak Liverpool'dan Lazar Markovic'i kiralayarak transfere noktayı koydu, ama şimdilik. Fenerbahçe'nin ara transferde de önemli isimleri Türkiye'ye getirmesi bekleniyor.
 
17 isimle vedalaşan sarı lacivertli yönetim, 3'ü kiralık 11 ismi kadrosuna dahil etti. Robin Van Persie, Nani, Simon Kjaer, Fernandao, Volkan Şen, Ozan Tufan gibi isimlere imza attıran Fenerbahçe yaz döneminde bonservise 41 milyon 800 bin Euro harcadı.
 
Sow ve Emenike'yi Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderen Fenerbahçe yönetimi 19 milyon 600 euro bonservis geliri elde etti.
 
Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray ise transfer son gününde kadrosundaki önemli isimlere veda etti. 14 futbolcusuyla vedalaşan sarı kırmızılı yönetim, 7 yeni isimle sözleşme yaptı.
 
Galatasaray, Arsenal'dan aldığı Lukas Podolski'yle forvet hattını güçlendirirken, özellikle defans ve orta sahaya önemli takviyeler yaptı.
 
Sarı kırmızılı takım Manchester city'den Jason Denayer'i 1 yıllığına kiralarken, son gün bir sürprize imza atarak Borussia Dortmund'tan Grosskreutz'u da İstanbul'a getirdi ve imzayı attırdı.
 
6.5 milyon Euro bonservis ve kiralama gideri harcayan Galatasaray yönetimi uzun süre sonra ilk kez transfer dönemini artı ile kapattı ve 11 milyon 200 bin euroyu kasasına koydu.
 
Flaş transfer olarak Mario Gomes ve Ricardo Quaresma ile anlaşan Beşiktaş, finansal fair play kuralları gereği adımlarını dikkatli attı ve son güne kadar bekleme kararı aldı. Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic'i renklerine bağlayan siyah beyazlı takım bu sezon bonservis gelirlerinin şampiyonu oldu.
 
Demba ve Atınç Nukan'ı satan Beşiktaş yönetimi  18 milyon 600 bin euroyu kasasına koydu. Beşiktaş yönetimi, Rhodolfo, Andreas Beck ve Quaresma için 6 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödedi..
 
Son yıllarda her transfer döneminin en hareketli takımı olarak göze batan Trabzonspor bu kez önemli isimleri Trabzon'a getirmeyi başardı.
 
Dame N'doye, Luis Cavanda, Marko Marin ve Stephane M'bia'yı renklerine dahil eden bordo mavili kulüp, 10 milyon 900 bin Euro bonservis bedeli ödedi. 
 
Waris Majeed ve Yatabare gibi isimleri gönderen Trabzonspor, 5 milyon 900 bin Euro gelir elde etti.
 
Çok önemli oyuncularını Fenerbahçe'ye kaptıran Bursaspor da transferi hızlı bitirdi. Balazs Dzsudzsak, 
Hajime Hosogai, Cristobal Jorquera, Tom de Sutter gibi isimleri kadrosuna dahil eden Yeşil beyazlı ekip, lige verilen arayı uyum süreci olarak değerlendirmek istiyor.
 
Samuel Eto'o, Lazareviç, Guilherme, Jean Makoun ve Eskişehirspor'dan Diego gibi isimleri transfer eden Antalyaspor da transfer piyasasının en çok konuşulan takımlarından biri oldu.