Bu maça yürek dayanmaz!

Video yükleniyor...

İngiltere’nin kuzey batı derbisi, daha da kuzeye taşınıyor, ancak bu defa puan ya da puanlar için değil...

Liverpool ile Manchester United arasında 28 Nisan 1894’e uzanan rekabet, İngiltere’nin en üst düzey mücadelelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ancak futbol asla sadece futbol değildir ve Manchester United-Liverpool rekabeti de futboldan fazlasını barındırır. İngiltere’nin en önemli liman şehirlerinden biri olan ve şehrin en büyük kazanç kaynağını oluşturan Liverpool limanı, 1894’te Manchester kanalının açılmasıyla eski gücünü kaybeder. Manchester kanalının varlığı, Liverpool limanına giren gemi sayısının azalmasına, şehir ekonomisinin zara görmesine neden olur. İki şehir arasında limanlar üzerinden başlayan rekabet, aynı yıl Liverpool ile Manchester United’ın karşı karşıya geldiği maç ile sahaya iner.

Yıllar içerisinde büyüyen İngiliz ekonomisi, Manchester ve Liverpool şehirlerini gittikçe büyütür ancak kökleri limanlardan gelen derbi, Premier Lig’e taşınır.

121 yılda 194 kez karşı karşıya gelen Liverpool ile Manchester United, bu defa daha kuzeyde, Stockholm’de karşı karşıya gelecekler… 3 Eylül’deki maç ne Premier Lig ne de Avrupa kupaları için… Daha büyük bir anlamı var; Liverpool efsaneleri ile Manchester United efsanelerinin karşılaşmasının geliri yoksul bölgelerde yaşayan gençlerin gelişimi için harcanacak.

Bir maç 90 dakika sürer ama futbol 90 dakikanın çok daha fazlasıdır...