Bu kitapta neler var neler!

Video yükleniyor...

Manchester United’ın kulübesinden ayrıldığı gün, dünya futbol tarihinde bir sayfa kapandı. Ancak Sir Alex Ferguson, bir sahil kasabasına yerleşip emekliliğinin tadını çıkartmak yerine, her fırsatta deneyimlerini, fikirlerini paylaşmaya devam ediyor.

Ferguson bu defa, 26 yıllık Manchester United kariyerini bir örnek olay haline getirip, bugünün ve geleceğin yöneticileri için “liderlik” üzerinde neredeyse bir ders kitabı kaleme aldı. Kitabın medya ile paylaşılan bölümlerinden bazıları, tartışma konusu haline geldi, Ferguson’un cümleleri üzerine fırtınalar kopmaya başladı.

Kuşkusuz bu tartışmaların başında, Ferguson’un “Yalnızca 4 dünya yıldızı ile çalıştım, Cantone, Giggs, Scholes ve Cristiano Ronaldo” cümlesi geliyor.

David Beckham, Ferguson’un kendisini dünya yıldızı olarak saymamakta haklı olduğunu söyledi. Robbie Savage ise eski takım arkadaşları Robbie Keane, Rio Ferdinand ve Peter Schmicheal’ın dünya yıldızı olarak sayılmamasına tepki gösterdi.

Manchester United’da kim dünya yıldızı diğerleri neden değil… Sir Alex, bu cümleyi şöyle açıklıyor:

Peki ya Beckham, Rooney ve diğerleri?

Rooney’in İngiltere milli takımının en skorer oyuncusu olması ise Ferguson’un uzun zamandır beklediği bir olaymış…

Sir Alex Ferguson liderlik üzerine yazdığı kitabının tanıtımı için gittiği hemen her yerde yıldız kavramı ile ilgili sorularla karşı karşıya kalıyor. Dünya yıldızı futbolcu tartışmasında Ferguson’un kurduğu en can alıcı cümle, “Onlar ödüller kazanmadılar, takımları kupalar kazandı”
Peki sizce bir futbolcuyu dünya yıldızı yapan ölçü nedir? Kimdir dünya yıldızı?