"Bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum"

Video yükleniyor...

Dünya tenisinin en önemli isimlerinden İsviçreli sporcu Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'na katılmak için geldiği İstanbul'da basın mensuplarının karşısına çıktı.

ATP dünya sıralamasının 2 numarası durumunda bulunan "Majesteleri" lakaplı yıldız sporcu, Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak İstanbul'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktaran Roger Federer, "Dünyanın dört bir yanını gezen biri olarak gerçekten yeni ülkelere gitmek çok heyecan verici bir deneyim. İstanbul ve Türkiye ile ilgili güzel şeyler duymuştum. Ziyaret etmeyi de çok istiyordum. Geleli henüz 24 saat oldu ve her şey çok güzel. İnsanlar çok dost canlısı. Turnuvanın yapıldığı tesis de aynı şekilde çok iyi. Maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım tenisseverler orayı dolduracaktır" diye konuştu.

İstanbul'a gelmeden önce kentle ilgili bir çok fotoğraf gördüğünü aktaran İsviçreli sporcu, "İstanbul'la ilgili her şeyin gördüğüm fotoğraflardaki gibi olmasını umdum ve tam da öyle çıktı. Ben buraya tenis oynamaya geldim ve umarım iyi bir performans sergilerim ama vakit bulabilirsem gezmeye ve etrafı görmeye çalışacağım. Otelin ve kortların dışına çıkıp, şehri gezebilirsem, ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum"

Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası öncesi yapılan ve katılımcılara hangi sporcunun yer almasını istedikleri sorulan ankette, açık farkla kendisinin birinci çıktığının aktarılması üzerine, bu duruma kendisinin de şaşırdığını aktardı.

Bu ankette çıkan sonucun kendisine de iletildiğini anlatan Federer, "Gerçekten çok güzel. Tenisin veya sporcu olarak benim bir ülkede ne kadar popüler olduğumu bilmek zor. Ama çıkan anket rakamlarını duyduğumda benim için de ilginç oldu. Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum" diye konuştu.

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) öncesi durumuyla ilgili konuşan yıldız sporcu, "Toprak zemin açısından sezonun başında sayılırız. Sert zeminlerde oynuyoruz, mümkün olduğunca fazla toprak zeminde antrenman yaparak kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Fransa Açık'ta başarılı olabilmek için büyük bir öz güvene ihtiyacım var. Bunu da umarım İstanbul'da yakalayabilirim. Kazanmak için buradayım" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk tenisini bildiğimi söyleyemem"
İsviçreli tenisçi, İstanbul'da bir turnuvada oynayacağını ancak Türk tenisi hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.

Türkiye'den Marsel İlhan'ı tanıdığını aktaran Federer, "İki yıl önce Şangay'da Marsel İlhan'la antrenman yapmış, birkaç kez de karşılaşmıştık. Kendisi oldukça dost canlısı biri. Onun dışında ise Türk tenisini çok bildiğimi söyleyemem. Umarım bu fırsatla daha fazla bilgi sahibi olacağım. Ama ülkede tenisin giderek popüler hale geldiğini görüyorum" şeklinde konuştu.

"Dimitrov, potansiyel sahibi bir oyuncu"
Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da birlikte yer aldıkları ve antrenman yaptığı Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'un gelecek vaat eden bir isim olduğunu söyledi.

Dimitrov'la Monako'dayken konuştuğunu ve İstanbul'da beraber antrenman yapıp yapamayacaklarını sorduğunu aktaran Federer, şunları kaydetti:

"O da bunu kabul etti. Turnuvanın havasına giriyorsunuz ve topa vurmak isteyen birisini arıyorsunuz. Kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Öyle biriyle antrenman yapmak da önemli. Kendisi gelişim kaydediyor ve önünde hala mesafe var. Potansiyel sahibi bir oyuncu. Dünya sıralamasında ilk 5'e girebilme yolunda ciddi şansı olduğunu düşünüyorum. Bana benzer bir tarzı var. Umarım finalde de karşılaşırız."

Federer, kariyerinin en önemli dönemi olarak, 2003 yılında ilk grand slam turnuvasını kazanıp, 6 ay sonra da dünya sıralamasında 1 numarayı yükselmesini gösterdi.

Başarılı tenisçi şunları söyledi:

"Pişmanlıklarım yok. Geçmişte hatalar da yaptım ama bunu öğrenme yolunda değerlendirdim. Bu işte gerçekten büyük özveri gerekiyor. Bulunduğunuz noktada en iyi olabilmek için çok çalışmalısınız. Kendi özel yaşamınız, basın, sponsorlar ve maçlar iç içe. Çok fazla enerji harcamanız gerekiyor. Bunu gençliğimden bu yana uzun zamandır yaşıyorum. Artık dünyanın 1 numarası olabilmenin neler gerektirdiğini bilen biriyim. Daha iyi olmam için ne gerekiyorsa hep onları yaptım. Kariyerimin başına dönüp baktığımda, bazı maçlarda çok kötü oynuyordum ve nedenini de açıklayamıyordum. Çünkü çok gençtim. Şimdi kendimi ve potansiyelimi biliyorum."

14 yaşındaki Baran Cengiz'le gösteri maçı
Roger Federer, basın toplantısının ardından, otelin İstanbul Boğazı'na bakan bahçesinde kurulan minyatür kortta, 14 yaşındaki mili tenisçi Baran Cengiz'le gösteri maçı yaptı.

Kariyerinin henüz ilk basamaklarında bulunan genç sporcuyla karşılıklı bir süre raket sallayan Federer, daha sonra bir tenis topunu denize attı.