Bu geri dönüşler unutulmaz (Farklı Açı)

Bu geri dönüşler unutulmaz (Farklı Açı)
Lig Tv'nin sevilen programı Farklı Açı, bu haftada Süper Lig'e damga vuran olayları gündemine taşıdı. Süper Lig'de haftanın  olayı tabii ki geri dönüşlerdi;

"Geri dönüşler futbolun en unutulmaz anlarına da tanıklık etmemizi sağlar. Fenerbahçe’liler, 3-0 dan 4-3 kazandıkları Gaziantepspor maçını kolay kolay unutamazlar. Beşiktaş’lılar Trabzonspor’u 2-0 dan 3-2, Trabzonspor’lular da Beşiktaş’ı 2-0 dan 3-2 yendikleri maçları. Ya da Ordu ve Mersin maçlarındaki geri dönüşleriyle Galatasaray’ın şampiyonluk adımları..
Hatta Rizespor taraftarı bile 1988 de oynanan ve 3-0 geriye düştükleri ve 4-3 kazandıkları Sakaryaspor maçını bir başka hatırlar..

İşte Ligin 7.haftası, atılan birbirinden güzel 37 gol ve kıyasıya mücadelelerle birlikte çılgın geri dönüşleriyle de hatırlanacak.
Haftanın ilk geri dönüşü Karabükspor’dan geldi. Gekas’ın golüyle 1-0 geriye düşen Mavi Ateş, Abdou Rezak Traore’yle beraberliği yakalarken son dakikada Turgay Bahadır’la zafere ulaştı..
Pazar günü ise fikstür, bizlere iki tane sıra dışı maçı sundu. Mersin’de ev sahibi, ilk yarım saatte 2-0 geriye düştü. Oktay’la tam umutlanırken ise bu kez 60 da Murat Ceylan’ın kırmızı kartıyla 1 kişi eksildi. Ancak Rıza Çalımbay ve öğrencileri, ilk haftalardaki çıkışlarının sürpriz olmadığını kanıtlarcasına gaz pedalına tüm gücüyle basarken maçı da çevirmeyi başardı.

Bu maçın aksiyonu daha soğumadan bu kez Avni Aker Stadında son yılların en unutulmaz maçlarından birisi oynandı. İlk 20 dakikada Muhammet Demir ve Erdem Şen’in golleriyle 2-0 lık üstünlüğü yakalayan Gaziantepspor, cebinde büyük bir avantajla maça başladı.İkinci yarının başında Belkalem’le ümitlerini tazeleyen Trabzonspor önünde Muhammet Demir bir kez daha Gaziantepspor adına farkı ikiye çıkarttı.
Mustafa Yatabare’yle takrar farkı 1 e indiren Trabzonspor, son bölümde yine rakibi bunaltıp maçı çevirme girişimlerini canlandıracakken bu kez de John Cibuike topu ağlara gönderdi. Gaziantepspor, Trabzon deplasmanında tam 3 kez iki farklı öne geçiyordu..
Ancak Sefa Yılmaz’ın 67’de gelen golü Trabzonspor’un maçtan kolay kolay kopmayacağını kanıtlar cinstendi. Son 20 dakikalık dilimde Karcemarskas’ın koruduğu kaleyi ablukayan alan Bordo mavililer, 90 artı dörtte süper yıldızı Oscar Cardozo’yla Gaziantepspor’a yetişmeyi başardı. 4-4 lük mücadele tabelaya da aynı şekilde yansıdı.

Bu deli dolu haftanın ateşi ise henüz sönmemişti. Bu kez Kayseri Kadir Has Stadında müthiş bir serüvene tanıklık etti futbol severler. İlk yarısı durgun geçen maç ikinci yarıda alev aldı.
John Boye’le öne geçen Suat Altın İnşaat Erciyesspor, 67 de Gökhan Töre’nin kırmızı kart görmesiyle de büyük bir avantaj yakaladı.Son haftaların en formda ekibi Beşiktaş’ın ise henüz söyleyecek sözü bitmemişti. 70 de Atiba’nın sihirli dokunuşu maça denge getirdi. Kerim Frei, kariyerinin ilk lig golünü atmıştı.
85’te ise Demba Ba’nın şutunu çok iyi takip eden Frei, gecenin kahramanı olmaya çok yaklaşmıştı. Kayseri’deki 1500 Beşiktaş taraftarı stadı inletiyordu. Beşiktaş, 10 kişi kaldığı maçı 2-1 e getirmişti.
Bu dakikadan sonra ise Bülent Korkmaz ve talebeleri yüklenmeye başladı. Murat Yıldırım’ın ince işçilik gerektiren pasında en unutulmaması gereken kişi, Edinho skora denge getirdi.
Ancak macera filmlerini kıskandıracak tempoda yaşananlar bundan ibaret değildi. Beşiktaş’ın galibiyet golünü bulma aşkı pahalıya mal oldu. Korner dönüşü Necip’in topu kaptırması, Kara Kartalların savunmasını alt üst etti.
5 oyuncuyla Beşiktaş ceza alanına inen Suat Altın İnşaat Erciyesspor, uzatmanın son dakikasında Cenk Ahmet Alkılıç’la maçı 3-2 kazanmayı başardı. Son gülen ev sahibi olmuştu. Erciyesspor ligdeki ilk galibiyetini, ikinci yarısı uzun süre unutulmayacak bir maçla elde etti.

7. hafta bizlere gösterdi ki takımlar ritm tutmaya başladıklarında Spor Toto Süper Lig, giderek daha da ivme kazanacak ve oyuncu kalitesi kendini iyiden iyiye hissettirecek."