Bu da genç Atınç'ın hikayesi!

Video yükleniyor...

Kaleci bir babanın genleriyle doğmuş, içine futbolun ateşi küçük yaşlarda yerleşmiş ve uzun bir macera sonunda bugün Beşiktaş’ın çalışkan kadrosu içerisinde kendisini göstermeyi başarmış genç bir adamın hikayesini anlatacağız size…

Atınç Nukan ismi, ilk kez 2009-2010 sezonunda, Beşiktaş’ın Manisaspor maçında karşımıza çıkmıştı. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin sakat ve eksik oyuncular nedeniyle zorunlu olarak forma verdiği o maç, henüz 16 yaşındaki Atınç’ın hayatının en mutlu günü olmuştu.
2006 yılında yolunu tuttuğu Beşiktaş’a gelip de deneyimli altyapı hocası Ömer Gülen’in elinde büyümeye başladığı ilk günlerden beri hayalini kurduğu o formayı üzerinde taşımak, Atınç Nukan için paha biçilemezdi…
Yaşının küçük olmasına rağmen, sonraki sezon, 2010-2011’de, iki kez lig bir kez de kupada formaya uzandı. Madem ki hayaller gün gelip gerçek olabiliyordu, o halde yeni hayaller kurmalı ve peşlerinden gitmeliydi… Artık tek hedefi Beşiktaş’ta kalıcı olmaktı.
2013-2014 sezonunda, Atınç’ın gelişimi için kiralık olarak gönderilmesine karar verildi. Yolu Çanakkale, forması Dardanelspor, mücadelesi 2. lig olacaktı. İlk başlarda buruktu Atınç, ancak ona verilen fırsatın büyüklüğünü zaman geçtikçe anlayacaktı. Kiralık gönderilmek, sürekli forma bulup üst üste maçlar oynamak, onu hem zihin hem de fiziksel olarak adeta çıta atlatıyordu.
Beşiktaş’a döndüğünde, şu cümle çıkacaktı ağzından;

“Birkaç adım geriye gitmek gerekiyor, yeterince yükseğe sıçramak için…”
2014-2015 sezonu başında Beşiktaş’a geri döndü, uzak kaldığı günlerde özlediği siyah-beyazlı dünyanın değerini bir kez daha hem de fazlasıyla anlamıştı. Hiç beklemeden çalışmaya başladı. Takımla çalıştı, takımdan ayrı çalıştı, ekstra çalıştı…

Atınç Nukan o denli bir gelişim gösteriyordu ki, teknik direktör Bilic’in yerli stoper transferi kararı rafa kaldırılmıştı, Atınç hocasının gözüne girmeyi başarmıştı.
Çalıştığı her hocadan çok şey öğrendiğini söylüyor Atınç, daha genç yaştayken göremediği bilgilerin ise şimdi farkına varıyor… Futbolculuk kariyerini defans oyuncusu olarak geçirmiş olan teknik direktörü Bilic’in adeta gözünün içine bakıyor, ondan alabileceği her bilgi kırıntısının peşinden koşuyor.
Atınç Nukan’ın çizdiği profile bakınca, onun bugün Beşiktaş’ın Süper Lig ve Avrupa Kupaları macerasında nasıl bu kadar göze çarpacak bir performansı ortaya koyabildiğine şaşırmamak gerekiyor. Onun bugünkü duruşu, geleceğin hem kendisi hem de takımı adına parlak olduğunun en önemli göstergesi… Çünkü bu genç adam, bu formanın peşini bırakmayacak, bugün gösterdiği performansın da hep üzerine çıkacak. Nereden mi biliyoruz? Bakın Atınç ne diyor:

“Forma bulduğunuzda, ona sıkı sıkıya tutunmak zorundasınız, başka seçeneğiniz yok”