Bu da Dünya 'avukatlar' Kupası!

Video yükleniyor...

Dünyayı küçültmenin belki de en pratik yolu, futboldur. Dünyanın farklı ülkelerinden insanları buluşturmanın en kolay yolu da yine futboldan geçiyor.

Mundiavocat da işte tam da böyle bir fikirden ortaya çıkmış.

Dünyanın dört bir yanından, futbol oynamak ve rekabetin tadına varmak isteyen avukatları bir araya getirip bir dünya şampiyonası organize etmek, ilk başlarda çılgınca bir fikir gibi görünebilir. Ancak gerçek şu ki, dahiyaneymiş.

Fransız avukat Vincent Pinatel, 1980’li yılların başında Marsilya’da, dünya avukatlar futbol şampiyonası düzenlemeye karar verir. Hummalı bir çalışma ve dünyanın dört bir yanındaki baro birlikleri ile yapılan yazışmalar sonrası, ilk Mundiavokat,  1983 yılında Fas’ın Marakeş kentinde, binlerce avukat-futbolcunun katılımıyla düzenlenir. 

1984’te bir kez daha Marakeş’te organize edilen turnuva bu tarihten sonra 2 yılda bir dünyanın çeşitli ülkelerinin ev sahipliğinde düzenlenir.

Türkiye’nin ilk katılımı ise Galatasaray Üniversitesi hukuk profesörlerinden Samim Ünan sayesinde olur. 
 
Mundiavokat, büyük ilgi görünce, Vincent Pinatel avukatlık mesleğini bırakır ve kendisini futbol turnuvasına adar. Bu defa işleri de büyütür.
 
Mundiavokat bünyesinde, dünya ve Avrupa şampiyonalarının yanı sıra Asya, Amerika ve Afrika'da da kıta şampiyonaları düzenleniyor. Futbol etrafında bir araya gelen farklı kültürleri tanıma fırsatı ise şampiyonanın kendisinden daha değerli.
 
İstanbul Barosu bünyesinde kurulan takımlar, turnuvanın en istikrarlı katılımcıları arasında. Ve istikrar başarının anahtarıdır.
 
Herkesin içinde bir futbolcu vardır. Dünya Kupası’nda oynama hayalini gerçeğe dönüştürmek ise sadece cesur bir fikir kadar uzaklıktadır.