Bu çocukta gol kralı kumaşı var!

Video yükleniyor...

Ankara’nın Spor Toto Süper Lig temsilcisi, Gençlerbirliği, adının hakkını veriyor... 24,7 yaş ortalaması ile ligimizin en genç takımlarından biri.

Gençlerbirliği’nin kadrosunda altyapısından yetişmiş tam 11 futbolcusu bulunuyor. Bu oyuncuların en kıdemlisi Doğa Kaya, 30 yaşında… A takımın en yenileri ise, sezon başında rezerv takım Hacettepe’den kırmızı-siyahlı formaya dönüş yapan İrfan Can Kahveci ve Berat Tosun.

Gençlerbirliği’nde 2014-2015 sezonunda, A takıma bu sezon çıkan bu iki genç oyuncu, henüz ligin ilk 4 haftası geride kalmışken, şimdiden forma fırsatı buldular ve sahaya koydukları azimli futbolla göz doldurmayı başardılar.
Berat ve İrfan Can’a, kendilerini tanıtmak için 190’ar dakika yetti...

Gençlerbirliği’nin Balıkesir’i ağırladığı 4. haftada Berat Tosun, 2 gol buldu...

 Bu genç forvetin kısa ama oldukça etkileyici futbol kariyerine küçük bir bakış atmak istedik.
 
Gençlerbirliği altyapısına 10 yaşındayken katılan Berat, 17 yaşında profesyonel sözleşme imzaladı. Hemen ardından da futbolunun gelişmesi için Hacettepe’ye kiralandı.

3 sezon giydiği Hacettepe formasıyla 74 profesyonel karşılaşmaya çıktı ve 34 gol buldu.
Bu istatistikle Berat, 1999-2000 sezonunda yeniden kurulan Hacettepe futbol takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

Berat’ın kaydettiği 36 golün yalnızca 3’ü penaltı ve sadece 2’si kafa golü, kalan 31 golü ayakla atmış… Yani, bir başka deyişle, kafasını biraz daha çfazla alıştırması gerektiğini söyleyebiliriz.

Hacettepe’nin gol makinesi, Berat Tosun, Süper Lig’de forma giydiği ikinci maçında 2 gol birden buldu ve golcülük yeteneğini Gençlerbirliği A takımına taşıyacağının ilk sinyallerini şimdiden verdi.
Peki Berat’ın golcülüğü doğal yetenek mi?

Genç futbolcuya göre, yetenekten önce çok çalışmanın ürünü… Birkaç hafta önce, verdiği bir röportajda, “10 yıldır Beştepe’de A takıma çıkabilmek için canımı dişime taktım. Çabalarımın karşılığını alıyorum” açıklamasıyla hedefe giden yolu nasıl seçtiğini açıkca ifade etmişti..

Gençlerbirliği’nin genç golcüsü Berat Tosun, çalışmalarının meyvelerini toplamaya çok genç yaşta başladı. Görünen o ki, bu çocukta gol kralı kumaşı var... Ve bu demektir ki, bundan sonra daha da çok ve düzenli çalışmak zorunda...

Bizim bir şey söylememize gerek yok aslında o başarıya giden yolu yapmış bile!