Bu çocuk 'Çizme'yi aşar!

Video yükleniyor...

İtalya bu isimle çalkalanıyor; Hachim Mastour.

1998 yılında Faslı bir ailenin oğlu olarak İtalya’nın Reggio Emilia kentinde doğan Hachim, 10 yaşındayken Reggina’da futbola başladı. Onu ilk keşfeden Inter oldu, ancak İtalya’daki yasalara göre 14’ünü doldurmadan kontrat imzalayamayacaktı. 12 yaşına geldiğinde Inter, Real Madrid, Juventus, Barcelona ve Manchester City Hachim için sıraya girmişti bile.

Bu dünyada hiçbir futbolcunun 15’inci yaş günü, Hachim Mastour’unki kadar geri sayımla beklenmemiştir.
15 Haziran 2012’de açık arttırma başladı. Dünya devleri ardı ardına tekliflerini sunuyordu. O sırada devreye AC Milan altyapı direktörü Mauro Bianchessi girdi. Hachim Mastour 2 Temmuz 2012’de 500 bin euro karşılığı Milan’a imza atmaya ikna edildi. Bu kontrat Hachim’i İtalya tarihinin 16 yaş altındaki en pahalı oyuncusu yapıyordu.

Hachim, Milan efsanesi Filippo İnzaghi’nin çalıştırdığı AC Milan genç takımında oynuyor. Kurallara göre A takımda forma giyebilmek için 16’sını beklemek zorunda. Milan ise İtalya Futbol federasyonu ile pazarlık halinde. Hachim’i 2012-2013 sezonunda San Siro’da sahaya sürmek istiyorlar. Milan ortaladı, top şimdi İtalya Futbol Federasyonu’nda. Bize ise Hachim Mastour’un İtalya Serie A’da neler yapabileceğini merakla beklemek kalıyor.