Bu bir film senaryosu değil!

Video yükleniyor...

3. ligde bir takım, kupada yarı final maçına çıkmıştır. Rakip en üst ligin güçlü takımlarından biridir… 18 yaşında gencecik bir oyuncu, 74. dakikada oyuna girer, profesyonel liglerdeki ilk golüyle önce eşitliği sağlar ardından takımını öne geçirir…

Bir futbol filminin fragmanından bahsetmiyoruz… Bu bir senaryo değil, gerçeğin ta kendisi…
18 yaşındaki Che Adams, geçtiğimiz yıl boyunca Kuzey Amatör Ligde Ilkestone formasıyla aralarında Southampton ve Burnley gibi Premier Lig takımlarının da bulunduğu çok sayıda kulüp tarafından takip ediliyordu. BBC muhabiri tek bir maçta 45 farklı takımdan temsilci ve scout ekibinin Ilkestone maçında Che Adams’ı izlediğini belirtiyor. 16 maçta 9 gol ve 11 asist yaparak gün be gün takipçilerini arttıran Che Adams, geçtiğimiz kasım ayında sunulan tekliflerden birine evet dedi.

14 Kasım 2014’te İngiltere futbol sistemine göre 3. lige denk gelen Lig 1 ekiplerinden Sheffield United’a imza attı.
Che Adams’ın Premier Lig ve Championship ekipleri yerine Sheffield United’ı tercih etmesindeki en büyük etkenlerden biri teknik direktör Nigel Clough ve onun genç futbolculara yaklaşımı oldu. Clough da bu transferden oldukça memnundu

Nigel Clough, Che Adams’ın zamana ihtiyacı olduğunu söylese de genç oyuncusunu sahaya sürmek için fazla beklemedi; transferinden tam bir ay sonra Lig Kupası çeyrek finalinde Southampton’a karşı ilk profesyonel maçına çıktı.

Ilkestone’daki hocaları Che Adams için hızlı ve güçlü değerlendirmesini yapıyorlar. Futbol zekasının keskinliği konusunda ise şu örneği veriyorlar; oyunu bir anda değiştirebiliyor, rakip defansın açıklarını çok kolay görebiliyor, çok hızlı karar verip takım arkadaşlarını kendisine uydurabiliyor ve bu özelliklerini kuzey amatör liginde pek çok maçta ortaya koymayı başardı.
Peki Lig 1’de ve Premier Lig takımlarına karşı sahaya çıkacağı kupa maçlarında bu özelliklerini gösterebilir miydi? Sheffield United teknik direktörü Nigel Clough, yaşına ve tecrübe eksikliğine rağmen Che Adams’a güvendi, Tottenham karşısında 1-0 yenik durumdayken genç oyuncusunu 74. dakikada sahaya sürdü.

Oyuna girdikten 3 dakika sonra Che Adams’ın ilk golü geldi, profesyonel futbol kariyerinin ilk golü… 2 dakika sonra Che Adams bir kez daha sahneye çıkıp takımını öne geçirdi.
Cristian Eriksen’in golüne engel olamayan Sheffield United, 2-2 biten maçla yarı finalde kupaya veda etse de Che Adams’ı kazanmıştı…